Rusijos žiniasklaida: Maskvos okupuotoje Rytų Ukrainoje žuvo JAV pilietis

  • Teksto dydis:

Maskvos okupuotoje Ukrainos Donecko srities dalyje žuvo JAV pilietis, 2014–2017 metais kovojęs Ukrainos prorusiškų separatistų gretose, penktadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.

Rusijos primesta valdžia Rytų Ukrainoje anksčiau balandžio mėnesį paskelbė, kad šis amerikietis – 64-erių Russellas Bentley (Raselas Bentlis) – dingo.

„Russellas Bentley, vadinamas „Teksasu“, tikras amerikietis, tikrai kilęs iš Teksaso, žuvo Donecke“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė Kremliaus propagandos matriarche vadinama valstybinio televizijos tinklo RT vadovė Margarita Simonian.

„Jis kovojo už mūsų žmones“, – sakė ji.

Detalių apie jo žūties aplinkybes M. Simonian nepateikė.

Batalionas „Vostok“, kurio gretose R. Bentley kovojo, patvirtino jo žūties faktą ir paragino užtikrinti „pavyzdinę bausmę“ tiems, kas jį nužudė. Tai galbūt rodo, kad R. Bentley žuvo ne per ukrainiečių ataką.

Donecko policija balandžio 8 dieną paskelbė, kad R. Bentley dingo nuvykęs padėti nuo ukrainiečių smūgio Doneckui nukentėjusiems žmonėms.

„Telegram“ kanalu, kurį anksčiau tvarkė R. Bentley, jo žmona Liudmila yra pranešusi, kad jį pagrobė rusų kariai iš vieno tankų bataliono. Ji ragino jos vyrą paleisti.

Komunistu save vadindavęs R. Bentley 2014-aisiais prisidėjo prie promaskvietiškų separatistų Ukrainoje ir kovojo su Kyjivu. Jam buvo suteikta Rusijos pilietybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių