Šiaurės Italijoje lokys užpuolė turistą iš Prancūzijos

Vienas turistas iš Prancūzijos antradienį atsidūrė ligoninėje, kai jį šiaurinėje Italijos dalyje užpuolė lokys, pranešė vietos valdžios atstovai, pridurdami, kad jis po keleto dienų turėtų būti išleistas.

43-erių vyriškiui sėkmingai atlikta operacija, per kurią užsiūtos ryte per antpuolį lokio padarytos žaizdos, pranešė Trento provincijos valdžia, nepatikslindama, kurios jo kūno dalys buvo sužalotos.

„Laimei, jam viskas gerai“, – pranešė provincijos kancleris Roberto Failoni.

Provincijos pranešime nurodoma, kad vyriškis išsikvietė pagalbą po to, kai buvo užpultas Dro savivaldybės Naronkolo rajone į šiaurę nuo Gardos ežero, ir buvo nuskraidintas į ligoninę Trento mieste.

Sąmonės jis nebuvo praradęs, jo gyvybei pavojus negrėsė, teigiama pranešime, taip pat paaiškinant, kad jis turėtų būti išleistas „artimiausiomis dienomis“.

Miškininkai tiria šį įvykį ir renka biologinius mėginius, siekdami išsiaiškinti, koks tai buvo lokys.

Provincijos valdžios duomenimis, Trentino regione yra maždaug 100 lokių.

2023 m. balandį miško take žuvo lokio užpultas bėgikas, po šio įvykio kilo debatai dėl pavojaus, kurį kelia šie į regioną 1996 m. ir 2004 m. grąžinti gyvūnai.

Pagal planą gamtoje turėjo būti paleista vos 50 lokių, tačiau pastaraisiais metais jų skaičius išaugo.

Lokė, įtariama nužudžiusi bėgiką, po incidento buvo atskirta nuo jauniklių ir uždaryta į gardą.

Sulaukusi daugybę gyvūnų teisių aktyvistų prašymų, provincijos valdžia gegužę paskelbė, kad lokė, pavadinta JJ4, vėliau tais metais bus perkelta į Vokietiją ir paleista prieglaudoje netoli Juodojo miško.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių