Šokiruojantis mokslininkų atradimas: Turino drobulėje – Jėzaus antspaudas?

  • Teksto dydis:

Mokslininkai teigia padarę šokiruojantį atradimą, kuris padėtų atskleisti, kaip Jėzus buvo palaidotas po to, kai buvo nukryžiuotas. Jie tvirtina, kad garsioji Turino drobulė, į kurią Jėzus buvo suvyniotas prieš jį palaidojant, gali būti kelių tūkstančių metų senumo, ir tai yra ne klastotė, kaip manyta anksčiau.

Turino drobulė, į kurią, kaip teigiama, buvo įsuptas nukryžiuoto Jėzaus kūnas, daugybę amžių kaitina tikinčiųjų aistras.

Jos ypač sustiprėjo, kai praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ant drobulės mokslininkai įžvelgė silpną barzdoto vyro veido atspaudą.

Tačiau pirminiai 1988 m. atlikti tyrimai rodė, kad audinys yra viduramžių laikų.

Tuomet tyrėjai, išanalizavę nedidelį audeklo gabalėlį, naudodami anglies datavimo metodą, nustatė, kad jis buvo pagamintas maždaug 1260–1350 m. po Kristaus.

Visai neseniai italų komanda, iš naujo išanalizavusi šias išvadas, teigė nustačiusi, kad jos neteisingos.

Naujausias mokslinis atradimas esą atskleidė, kad audinys buvo sukurtas maždaug prieš 2000 metų, tai yra Jėzaus gyvenimo laikais.

Italijos mokslininkai tvirtina, jog naudodami specialią rentgeno spindulių technologiją ištyrė aštuonis nedidelius audinio pavyzdžius, kad atskleistų smulkias lino struktūros bei celiuliozės raštų detales ir galėtų nustatyti jo pagaminimo datą.

Turino drobulė pirmą kartą viešai buvo parodyta 1350-aisiais.

Nuo 1578 m. ji saugoma karališkojoje San Giovanni Battista katedros koplyčioje Turine (Italija), iš čia ir kilo jos pavadinimas.

Biblijoje rašoma, kad Juozapas iš Arimatėjos suvyniojo Jėzaus kūną į drobulę prieš įdėdamas jį į kapą.

Evangelijoje pagal Matą rašoma: „Juozapas paėmė kūną ir suvyniojo jį į naują lininį audeklą. Jis įdėjo Jėzaus kūną į naują kapą, kurį buvo iškasęs uoloje.“

Tie, kurie matė audeklą, sako, kad jame yra neryškus rudas vyriškos figūros atvaizdas.

Atrodo, kad atvaizdas vaizduoja vyrą įdubusiomis akimis, kurio ūgis yra nuo 159 iki 182 cm.

Tyrėjai pastebėjo erškėčių vainiko požymius, žymes ant pečių ir rankų bei plėštines žaizdas ant nugaros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Kokie "mokslininkai"? Vatikano?

Onė

Onė portretas
Na čia naujiena jau kokio 30 -ar 40 metų senumo

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar lengva durinti baudziauninkus - kompiuterisis ne tokius atvaizdus padaro. Bezdzionzmogiai nedauk skiriasi nuo kiauliu.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių