Skonio paslaptis: saldžios ir sultingos keptos paprikos

  • Teksto dydis:

Šiandieną atskleisime daugybės gardžių patiekalų skonio paslaptį - orkaitėje kepsime paprikas. Vos 5 min. paruošti ir 25 min. kepti!

Sudėtinės dalys:

Raudonoji paprika, 3 vnt.

Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis

Druska, žiupsnelis

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Gaminimas:

Tik kepant paprikas išryškėja jų saldumas ir dūmo skonis. Minkštos, sultingos ir aromatingos keptos paprikos naudojamos daugybės patiekalų receptuose (šiuose galima tiesiog pakeisti šviežią papriką kepta): sriuboms, troškiniams, padažams, naminiams mėsainiams ir burgeriams, sumuštiniams, picoms, omletams ir daugelyje kitų. Iškepti papriką yra baisiausiai lengva. Štai keletas būdų kepti paprikas orkaitėje:

Nuplauti paprikas ir nesmulkintas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, tuomet dėti kepimo formą į iki įkaitintą orkaitę kepti 20 min., apversti paprikas ir kepti dar 20 min., kol odelė ims degti. Paprikoms iškepus, sukepusią odelę ir sėklalizdžius pašaliname.

Nuplauti papriką ir suvyniojus ją į foliją padėti ant įjungtos dujinės viryklės kaitvietės, t.y. kepti ant tiesioginės ugnies. Kepimas truks tik 10 min. Nepamirškite, jog folija karšta ir imkite su pirštine. Paprikos odelė taip pat bus suskrudusi – ją pašalinkite.

Štai šis būdas man priimtiniausias. Nuplauname paprikas ir išvalome sėklalizdžius. Supjaustome pailgomis juostelėmis. Į puodą pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį maltų čili prieskonių ir druskos, išmaišome. Suberiame paprikos juosteles ir sukame (maišome) puode, kol aliejus apgobs jas. Suberiame šias paprikas į kepimo formą (arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą) ir pašauname į orkaitę kepti 25 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau, kad

manau, kad portretas
Reikia mokytojai nunešti rašinėlį, kad ištaisytų klaidas.

HI

HI portretas
Kokia nesamone !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
  • Šilauogių dovanos žmogui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šilauogių dovanos žmogui (receptai)

    Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...

  • Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
    Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas

    Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...

  • Daržo dovanos: pomidorai žiemai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Daržo dovanos: pomidorai žiemai (receptai)

    Vienas po kito noksta raudonskruosčiai pomidorai – nebespėjame suvalgyti. Šias daržoves lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti jų žiemai. Tam pravers kulinarijos technologės Gailės Urbonavičiūtės receptai, kurie patik...

  • A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai
    A. Ivanausko siūlomi valgiai iškylai

    Nori pakeisti pasaulį – pradėk nuo savęs, įsitikinęs Alfas Ivanauskas. Žinomas šefas visus ragina visur ieškoti tvaresnių alternatyvų. Šįsyk – apie vasaros poilsį ir iškylas gamtoje. Tvarumo idėjas puoselėjan...

  • „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams
    „Iki“ – akcija lašišai: du receptai, kad sutaupytumėte ir pietums, ir pusryčiams

    Net 41 proc. nuolaida – su tokia akcija lašišai „Iki“ pradeda dar vieną naudingų pasiūlymų kupiną Taupymo žaidynių savaitgalį. Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, rugpjūčio 1–4 dienomis, su „Iki“ loja...

    1
  • Gaiviame valgiaraštyje – lengvi patiekalai su kaulavaisiais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaiviame valgiaraštyje – lengvi patiekalai su kaulavaisiais (receptai)

    Kaulavaisiams sunku atsispirti – jie gardūs, sultingi, spalvingi, tinka ne tik kokteilių ar glotnučių gamybai, bet ir košių, salotų gardinimui. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kau...

  • Vasarą nepamainomi šaltibarščiai: nuo protėvių – ant šiandienio stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasarą nepamainomi šaltibarščiai: nuo protėvių – ant šiandienio stalo (receptai)

    Karštymečiu dažno lietuvio valgiaraštyje įsitvirtina šaltibarščiai. Gaivi rausva sriuba tokia populiari, kad šalyje netgi vyksta šaltibarščių festivaliai. Pasak istorikų, šis patiekalas Lietuvoje v...

    6
  • Vasaros valgiaraštyje – grilyje keptos daržovės
    Vasaros valgiaraštyje – grilyje keptos daržovės

    Be tradicinių šašlykų ir kepsnių, vis dažniau ant grotelių atsiranda ir daržovių. Skaniai paruoštos daržovės gali virsti tikru hitu – tereikia nebijoti pasidairyti jų įvairovės ir grilio vakarėlis įgaus žymiai daugiau ...

Daugiau straipsnių