Joninių naktis Lietuvos etnografijos muziejuje: susipins tradicijos ir modernumas

  • Teksto dydis:

Ar kada pagalvojote, kaip būtų šaunu praleisti naktį muziejuje? O dar, jei tai paslaptinga, legendomis ir žolynais apipinta trumpiausia metuose Joninių naktis? Birželio 23 dieną, 19:00 val. į Joninių naktį kviečia Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse, kur susipins priešingi elementai – tradicijos ir modernybė, folkloras ir elektroninė muzika, laukų gėlės ir spalvoti lazeriai, šviesa ir tamsa, ugnis ir vanduo. Įsitikinsite, kad visa tai gali sukurti darnią ir paslaptingą Joninių nakties nuotaiką. Sunku patikėti? Atvykite ir įsitikinkite tuo patys.

Vakarą pradės jaukus Roko Kašėtos koncertas, o muziejaus Dzūkijos kaime šventės dalyviai galės įsijausti į gamtos virsmą braidžiojant po laukinių gėlių pievas, kupoliaujant, susipažįstant su žolynais. Drauge galėsite pinti Joninių vainikus ir sveikinti varduvininkus – Jonus, Jones ir Janinas.

Skambant folkloro ansamblių dainoms, palydėsite saulę, bus plukdomi gėlių vainikai, nuo kalno ridenami degantys ratai, įžiebtos stebulės bei didysis Joninių laužas, aplink kurį vyks smagūs ir trankūs naktišokiai. Drąsiausieji – šuoliais per laužą išbandys savo vikrumą ir, anot papročių, garantuos sau gerą sveikatą.

Slėpiningoje erdvėje prie Klojimo teatro vyks Joninių garsovaizdžiai – koncertas, kuriame, apsupti lazerių šviesos, gros eksperimentinės, atmosferinės elektroninės muzikos, įkvėptos folkloro, kūrėjai. Joninių garsovaizdžiai – tai dar vienas tradicijos takas, kur tarp žolynų kvapų ir prisilietimų, per juos brendant, tarp mėnulio ir saulės užtekėjimų, kai apima kažkoks nenusakomas prabudimas, susitinkame mes, pasiilgę kitų ir savęs su kitais.

Šventė tęsis per visą naktį – pasimėgavę muzika, peršokę per laužą, išbraidžioję rasotas pievas ir radę paparčio žiedą – auštančią ryto saulę pasitiksite su sutartinėmis ir unikaliu renginiu – Ryto rasa kėlė (į šį renginį reikalinga registracija).


Kada? Birželio 23 d. 19 val.

Kur? Lietuvos etnografijos muziejuje Rumšiškėse (L. Lekavičiaus g. 2)

Renginio programa: ČIA

Facebook įvykis: ČIA

Išankstiniai bilietai: ČIA

Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama, o nuotraukos naudojamos muziejaus socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių