Mokslo metų startas Kaune: krepšinio rekordas, šokiai ir galingas koncertas

„Mokslai palauks: varom į kiemą!“ – baigiantis vasarai tradiciškai kviečia Kaunas. Rugsėjo 2-ąją, iškart po šventinės dienos mokyklose, kauniečiai kviečiami į pratęsimą Nemuno saloje. Laukia tikra sporto ir muzikos fiesta. Tądien dar negalvoti apie pamokas kvies krepšinis, zumbos treniruotė, snaiperio konkursas, o tikrą vakarėlį užkurs „8 Kambarys“ ir OG Version!

„Vasara, kaip visuomet, buvo per trumpa. Tegul pirma mokslo metų diena taps šventiška įžanga, kol dar nieko neužduota namų darbų, – šypsodamasis kalbėjo Kauno vicemeras Mantas Jurgutis. –Kviečiame visus moksleivius ir studentus į naujai atgijusį Nemuno salos parką. Turime idealią erdvę sportui, kokybiškam laisvalaikiui – belieka tik gerai nusiteikti ir smagiai, kaunastiškai pašėlti.“

Nuo 14 valandos šventinę programą pradės LKL Street ir RIMI organizuojama krepšinio treniruotė su Lietuvos sporto universiteto treneriais. Netrukus suskambės muzikos ritmai – zumbos šokių žingsneliais pajudėti ragins „Active Youth Institute“.

Organizatorių nuotr.

16 val. renginio dalyviai galės išmėginti proto aštrumą viktorinoje apie krepšinį. Daugiausia klausimų oranžinio kamuolio temomis atsakęs visažinis laimės išmanųjį laikrodį „Apple Watch Ultra 2“.

17 val. prie tritaškio linijos rinksis taikliausių rankų savininkai – prasidės atranka į snaiperių konkurso „Vienas šūvis '25“ finalą. Numatyta atrinkti 15 pretendentų varžytis dėl geriausiojo titulo. Nugalėtojas pelnys šansą išbandyti jėgas su profesionaliais „Betsafe-LKL“ krepšininkais Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto snaiperių konkurse.

Aktyviai laiką leisti galės ne tik mokiniai ir studentai, bet ir mažieji renginio lankytojai. Vaikams paruoštos specialios veiklos.

 

Norintieji išbandyti krepšinį kitaip, turės progą žengti į pripučiamą aikštelę.

Viso renginio metu bus siekiama pagerinti krepšinio žaidimo „Karavano“ masiškumo rekordą. Startas – 15 val., bet registracija prasidės jau nuo 14 val. Šiuo metu Gineso rekordų knygoje įrašytas JAV, Dalase 2015 m. užfiksuotas pasiekimas – 701 dalyvis.

Aktyviai laiką leisti galės ne tik mokiniai ir studentai, bet ir mažieji renginio lankytojai. Vaikams paruoštos specialios veiklos.

Organizatorių nuotr.

„Krepšinis netrukus sugrįš į arenas ir sporto sales. Kol dar džiaugiamės puikiu oru bei galimybe aktyviai leisti laisvalaikį lauke, norime visus suburti didelei ir gražiai šventei Nemuno saloje. Neabejoju, kad Lietuvos krepšinio lygos rengiamas LKL Street | RIMI projektas dalyviams jau suteikė gerų emocijų ir prisiminimų. Per žiemą pailsėję, pavasarį vėl kviesime imti kamuolius ir susitikti kieme“, – sakė LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

Vakarėjant pagrindinis veiksmas iš krepšinio aikštelių persikels į muzikinę sceną: 18 val. prie pulto stos ir ritmus užsuks DJ Paipce, 19 val. koncertinę programą pradės metų hiphopo grupės titulo savininkai – „8 Kambarys“. Vėliau savo specialią selekciją pristatys radijo laidos „Sunny Vibes“ rezidentas – DJ BeLeo.

Organizatorių nuotr.

21 val. Nemuno salą sudrebins vakaro kulminacija – OG Version.

Renginio erdvėje suplanuota „chill“ zona, čia pat rikiuosis maisto furgonėliai su užkandžiais ir gėrimais, kad nė vienas neliktų alkanas ar ištroškęs. Geriausios vietos arčiausiai scenos – pirmiesiems anksčiau atvykusiems.

Išsami informacija apie renginį: kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių