Trečiojo Kalniečių parko skaityklos sezono uždaryme – „dzūkodelika“ ir šokiai

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka visą vasarą kvietė į dainų ir šokių užsiėmimus Kalniečių parko skaitykloje. Kitą savaitę šių renginių ciklą, o tuo pačiu ir trečiąjį skaityklos sezoną užbaigs net du pasirodymai. Rugpjūčio 21 d. 19 val. čia vyks Roko Kašėtos ir grupės koncertas, o rugpjūčio 22 d. 19 val. – pasišokimų uždarymo vakaronė su folkloro muzikos duetu „Medetka“ ir Kauno rajono Raudondvario kultūros centro folkloro ansambliu „Piliarožė“.

Rokas Kašėta – muzikantas iš Varėnos rajono, dzūkodelikos žanro pradininkas, multiinstrumentalistas. Dzūkodelika – tai moderni muzikinė kūryba dzūkų tarme, dzūkiška pasaulio muzika. Atlikėjo idėja ir siekis – nutiesti tiltą tarp šios tarmės ir šiuolaikinių muzikinės raiškos formų, taip siekiant tarmei suteikti naują gyvenimą. Kartu su atlikėju koncertuos klarnetininkas Haroldas Parulis, multiinstrumentalistas Gediminas Stepanavičius, bosistas Evaldas Mockus, būgnininkas Martynas Stoškus. Daugiau informacijos apie rugpjūčio 21 d., trečiadienį, vyksiantį renginį galite rasti čia.

Organizatorių nuotr.

Vasarą Kalniečių parko skaitykloje puoselėtą liaudies šokių tradiciją rugpjūčio 22 d., ketvirtadienį, užbaigs šokių vakaras, kuriame bus gausu jau išmoktų šokių ir naujų melodijų. Vakaronėje pasirodys ir kartu dainuoti bei šokti kvies folkloro muzikos duetas „Medetka“ ir Kauno rajono Raudondvario kultūros centro folkloro ansamblis „Piliarožė“. Renginyje bus paminėta ir Baltijos kelio diena, jo dalyviai bus kviečiami drauge sudainuoti akcijos metu skambėjusias dainas. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.

G. Aučiniko nuotr.

Nuo pat birželio Kalniečių parko skaitykloje vykę pasidainavimai ir pasišokimai jau sulaukė daugiau kaip 350 dalyvių. Šie užsiėmimai – Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos penktus metus iš eilės įgyvendinamo Lietuvos kultūros tarybos finansuojamo projekto „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Etnosodas“ dalis. „Etnosodas“ – tai atvira bibliotekoje kuriama erdvė, kviečianti susipažinti lietuvių etnine kultūra, dainomis, šokiais ir įvairiais amatais. Ji ypatinga savo prieinamumu ir atvirumu lankytojams – nereikia turėti jokių specialių įgūdžių ar gebėjimų, svarbu smalsumas ir noras patirti senąją tradiciją.

Duetas „Medetka“. G. Aučiniko nuotr.

Rudenį projekto veiklos bus tęsiamos ir kelsis į bibliotekas: Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinyje tautodailininkai ves senųjų amatų dirbtuves, o Z. Kuzmickio padalinyje veikiančioje Žaislotekoje vyks užsiėmimai šeimoms su mažyliais, kurių metu bus mokoma lopšinių, žaidinimų, mylavimų, dainelių, ratelių ir visko, kas žadina vaiko vaizduotę ir padeda jam pažinti pasaulį. Visi bibliotekoje organizuojami renginiai yra nemokami.

Kalniečių parko skaityklos vieta – šalia lauko treniruoklių aikštyno. Koncertu ir vakarone bus užbaigiamas bibliotekos renginių Kalniečių parke sezonas, o pati skaitykla lankytojų dar lauks iki rugpjūčio 30 d.

Projektą „Atviros kūrybinės dirbtuvės „Etnosodas“ V“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto partneriai: Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija, asociacija „Kadujo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių