E. Sheerano koncertas atneš nauda visai Lietuvai: nakvynės kaina viršija ir 2 tūkst. eurų?

Kone 120 tūkst. bilietų į pasaulinio garso žvaigždės Edo Sheerano koncertus Kaune iššluoti per kelias valandas.

Apgyvendinimo įstaigų siūlomos kainos, likus kelioms savaitėms iki pasirodymų, priverčia aiktelėti. Jeigu įprastai savaitgalį Kaune galima apsigyventi už kelis šimtus eurų, tai dabar gali atsieiti ir daugiau nei 2 tūkst.

Apgyvendinimo vietų nuomotojas Vytautas Jonas Taraila, paklaustas, ar nuoma kainuoja 2 tūkst. 280 eurų, atsakė: „Taip, jeigu visam savaitgaliui, yra tokių kainų. Čia į aukštesnę pusę truputėlį.“

Apartamentų nuomotojas tikino, kad susidomėjusių vis tiek yra. 

„Manau, kad bus išnuomotas, vieninteliai du koncertai Baltijos šalyse, atlikėjas vienas žymiausių], susidomėjimas didžiulis“, – teigė apgyvendinimo vietų nuomotojas.

Pasak apgyvendinimo įstaigų atstovų, kainas diktuoja rinka.

„Yra didžiulė paklausa, pasiūla yra mažesnė. Kainos nustatomos pagal rinką. Kaip siūlo konkurentai, taip ir mes atsižvelgiame į tai“, – šnekėjo Vytautas Jonas Taraila.

„Pasaulio tendencija. Jeigu vyksta didieji renginiai – visame pasaulyje ir lėktuvų bilietai brangesni, ir viešbučiai. Taip ir mes norime išgyventi“, – nurodė „Best Western Santaka“ direktorė Indrė Dzenkauskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Už vietą gyvenimui ne pačiomis geriausiomis sąlygomis mažiausiai teks pakloti apie pusę tūkstančio eurų ir ne pačiuose geriausiuose rajonuose, o gerokai toliau nuo centro.

Visgi daugumoje viešbučių vadinamajam E. Sheerano savaitgaliui jau šviečia užrašai „Viskas išparduota“.

„Pirmiausia rezervavosi viešbučio kambarius, o po to pirko bilietus, dabar vyksta pakeitimai. Kaunas pilnas, manau, aplinkiniai miesteliai, teikiantys apgyvendinimo paslaugas, irgi jau pilnai užimti“, – aiškino I. Dzenkauskaitė.

Turizmo centras skaičiuoja, kad viešbučių užimtumas siekia daugiau nei 90 proc., laukiama ir didžiulės ekonomikos naudos.

„Iš šio koncerto laimės visi – tiek Kaunas, tiek ir kiti Lietuvos regionai, kurie turi apgyvendinimo įstaigų. Ekonominė grąža bus didelė visai šaliai“, – sakė „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Iš šio koncerto laimės visi – tiek Kaunas, tiek ir kiti Lietuvos regionai, kurie turi apgyvendinimo įstaigų.

Kauniečiai, panašu, gerbėjų antplūdžiu nesidžiaugia. Gatvėje kalbinti žmonės sakė, kad dar nematė tokios masės čia suplūsiančių svečių, tad planuoja išvis išvažiuoti iš miesto.

„Greičiausiai išvažiuosime, labiau mėgstu gamtą. Prie jūros tikriausiai“, – teigė pašnekovė.

Restoranai ir kavinės jau intensyviai ruošiasi, samdosi papildomus darbuotojus, miesto svečius vilios ir specialiais meniu, dedikuotais atlikėjui ir jo gerbėjams.

„Tikimės daug arbatpinigių. Galvojame atskirą meniu, darysime jį pagal jo dainas“, – pabrėžė „Sushi Lounge“ vadovė Daiva Breivė.

Vienas didesnių iššūkių restoranams iki šiol buvo pernai vykęs Eurolygos finalinis ketvertas. Iš klaidų pasimokyta.

„Jau turime vieną pamoką, praeitais metais buvo nuostabus laikas, kada buvo Eurolygos varžybos, jau mes pasimokę. Planuojame daug visko pasiruošti. Praeitais metais tikrai buvo tokia situacija, kad pritrūkome gėrimų. Šiais metais planuojame vyno ir alaus turėti tiek, kiek, galvojame, neįmanoma išgerti“, – šnekėjo „Sushi Lounge“ vadovė.

Kaune E. Sheerano koncertas – pirmasis tokio masto komercinis renginys. Jis pagal mastą lyginamas tik su popiežiaus vizitu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu  portretas
baikit ,pirma kart girdziu ,apie koki tai žvaigzduna.

Alibabų viltys

Alibabų viltys portretas
Koktu skaityti apie tokias kosmines viešbučių kainas . Godumui ribų nėra . Pastoviai aimanuoja ir plėšikauja. Vadinasi, žmonės labai gerai gyvena, jei gali mokėti toookius pinigus už viešbutį ir už bilietą į koncertą. Restoranai ir kavinės jau svaigsta apie didelius arbatpinigius. Valio Sheeranui, gal nors kartą verslininkai neaimanuos ir liks patenkinti.

Avys

Avys portretas
Avinėli pasipurtyk...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių