Estai kviečia į Dainų šventę

Su Kaunu besibičiuliaujantis Estijos Tartu miestas šiemet rengia jubiliejinę Dainų šventę, į kurią kviečia atvykti ir Kauno atstovus.

Į šventę vyks du savivaldybės deleguoti asmenys. Tartu miesto savivaldybė pažadėjo apmokėti dviejų žmonių apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas bei bilietus į koncertus.

Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas pasiūlė į Tartu dainų šventę siųsti dvi šio skyriaus darbuotojas, kurios atsakingos už mūsų mieste vykstančių Dainų švenčių organizavimą.

Miesto tarybos narė Edita Gudišauskienė atkreipė dėmesį, kad tęsiant bendradarbiavimą su Tartu į šventę reikėtų deleguoti ir vieną miesto politiką. „Šiemet mes į miesto dienas nekviečiame giminingų miestų atstovų. Tai būtų puiki proga pabendrauti ir tęsti draugiškus ryšius“, - įsitikinusi E.Gudišauskienė.

Pirmoji Dainų šventė Tartu mieste buvo surengta 1869-aisiais. Nuo 2003 m. Estijos Dainų šventė įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Šiemet renginyje planuoja dalyvauti apie septyni tūkstančiai atlikėjų.


Šiame straipsnyje: TartuEstijadainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių