Kauko laiptų blusų turgelis uždaro sezoną

Kiekvieną vasaros sekmadienio popietę ne tik Žaliakalnio bendruomenė, bet ir miestiečiai rinkdavosi aplink senąjį Kauko laiptų fontaną. Patiesti pledai, muzika, netradicinis maistas, knygų mainai, smulkioji prekyba - taip saulėti ir retai lietingi sekmadieniai netrukdavo prabėgti.

Šios popietės kūrėjais tapo kiekvienas atėjusysis ar sudalyvavęs veiksme. Mamos atnešdavo pyrago, močiutės - savo nertų skrybėlių, dailininkai - paveikslų, čia pasirodymus rengė muzikos grupės.

Statistiškai kas antras turgaus lankytojas išmainė po knygą, kas trečias paragavo Egio sriubos, kas ketvirtas Enrikos mamos pyrago. Maždaug penkiolika lankytojų apsikirpo, tiek pat buvo išmasažuoti ant Rasos stalo. Kokiu skaičiumi auskarų, segių ir apyrankių pasipildė moterų ir vyrų namai - nežinia.

Kauko laiptų turgaus kūrėjai kviečia į paskutinę poilsio popietę šiais metais. Šį sekmadienį, rugpjūčio 30 d., turgus mainų ir prekybinėmis apeigomis atsisveikins su Kauko fontano dugnu, tikimasi, iki kitos vasaros.

Tradiciškai, nuo 12 iki 18 val. Kauko fontano dugne ir aplink - maistas, rakandai ir savaitės bei vasaros pabaigos linksmybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių