Kauną okupavę sirgaliai iš Bosnijos: jūs nemokat žaisti futbolo

Šiandien taksistams netrūko darbo, mat Kauno oro uoste vienas paskui kitą leidosi lėktuvai, pilni futbolo sirgalių iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Šiandien taksistams netrūko darbo, mat Kauno oro uoste vienas paskui kitą leidosi lėktuvai, pilni futbolo sirgalių iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Pirmasis lėktuvas iš Stokholmo nusileido apie 10 val., po valandos atskrido dar vienas su bosnių sirgaliais iš kito Švedijos miesto – Geteburgo. Kaip portalui kaunodiena.lt tvirtino patys sirgaliai, pastarasis skrydis buvo užsakomasis, kad jie galėtų pigiau atskristi iki Lietuvos.

Kauno oro uostui tikriausiai pirmą kartą teko priimti tokį gausų būrį futbolo fanų. Čia budėjo sustiprintos policijos, pasieniečių ir kinologų pajėgos, tačiau jokių incidentų neužfiksuota. 

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai įsitikino, kad šie sirgaliai nė kiek nepanašūs į lenkų futbolo fanus, kurie užpernai per draugiškas Lietuvos ir Lenkijos komandų varžybas nusiaubė S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Išlipę iš lėktuvo sirgaliai užtraukė džiaugsmingas dainas, mielai bendravo ir pozavo fotografams. Vis dėlto ne visi bosnių sirgaliai būna taikūs. "Kauno dienos" fotografas užfiksavo, kaip prieš Europos krepšinio čempionato rungtynes Slovėnijoje akmenimis apsimėtė Serbijos bei Bosnijos ir Hercegovinos fanai.

„Aš pirmą kartą lankausi jūsų šalyje. Stengiuosi važiuoti į visas varžybas, kur bežaistų Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinė, – kalbėjo sirgalius Adnanas Habbija. – Aišku, kad mes laimėsim. Jūs turite labai stiprią krepšinio komandą, o futbolo nemokate žaisti. Privalot leisti mūsų komandai šiandien laimėti, nes pergalė mums mirtinai reikalinga, o jums ji nieko nelems“. 

Daug komandos sirgalių atskrido iš kaimyninės Švedijos, nes čia įsikūrę daug bosnių, kuriuos emigruoti privertė buvę kariniai konfliktai šalyje.

„Švedijoje gyvena didelė bosnių bendruomenė, kuri šiandien visa čia ir atskrido“, – juokavo fanai.

Jie žurnalistų iškart ėmė klausinėti, ar toli nuo miesto centro yra stadionas, kuriame vyks varžybos, ar galima iki ten nueiti pėsčiomis. Teiravosi, kiek kainuoja viešasis transportas, taksi paslaugos.

Kauno taksistai sirgalių antplūdžiui buvo nepasiruošę – prie oro uosto laukė vos vienas taksi automobilis, miesto autobusas taip pat dar nebuvo atvažiavęs. Policijos patruliai sustabdė vieną taksi vairuotoją ir paprašė iškviesti daugiau.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai, apsimetę atvykėliais, teiravosi taksisto, už kiek jie nuvežtų iki miesto centro. Teko apsišarvuoti kantrybe, kol atsirado bent vienas vairuotojas, kalbantis angliškai.

„Kelionė iki centro kainuos 60 litų“, – išrėžė vairuotojas. Įprastai kelionė nuo oro uosto iki Laisvės alėjos kainuoja apie 50 litų.

Tūkstančiai bosnių sirgalių atvyko į Kauną, nes šiandien S. Dariaus ir S. Girėno stadione bus žaidžiamos 2014 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynės, kuriose susitiks Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos vienuolikės. Bosniams reikalinga pergalė, kad komanda pirmą kartą nepriklausomos šalies istorijoje patektų į pasaulio futbolo čempionatą. Lietuviams iškovoti kelialapio į 2014 metais Brazilijoje vyksiantį čempionatą galimybių nebėra.


Šiame straipsnyje: Bosnijafutbolassirgaliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Koks dar Geteburgas, gal Geteborgas? Svedijoj tokio miesto Geteburgas lygtai nera....

to gaila

to gaila portretas
o tavo kvaila nuomonė įdomi tik tau pačiam

Dovanokit

Dovanokit portretas
Kaip bus - tebūnie, bet bosniai verti ir pagarbos, ir pergalės.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių