Kaune kuriamos naujos žaliosios erdvės: darbininkai pluša net keliuose parkuose

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė toliau atnaujina žaliąsias miesto erdves.

Šį kartą miesto atstovai pasidalijo informacija apie tai, kokie darbai dabar vyksta Naugardiškių parke, įsikūrusio pietinėje Aleksoto dalyje, bei Kovo 11-osios parke, kuris kauniečius džiugina Gričiupio seniūnijoje.

„Naugardiškių parke vyksta intensyvūs darbai. Čia įrengta drenažinė sistema, sumontuoti šviestuvai, sutvarkytos žaliosios zonos. Taip pat įpusėjo parko scenos statyba. Vėliau laukia vandens telkinių valymas bei mažosios architektūros įrengimas“, – kalbėjo savivaldybės atstovai.

Skelbiama, kad veiksmas „verda“ ir Kovo 11-osios parke. „Dabar čia vyksta dangos konstrukcijos išardymas, šaligatvio, takų dangų, laiptų konstrukcijų įrengimas. Ruošiamasi vaikų zonos montavimui. Čia numatytos žaidimų aikštelės ir labirinto zona, sūpynės ir hamakai, skirtingos karstynės“, – apie dar vienos žaliosios miesto zonos kūrimą, pasakojo Kauno atstovai.

Pagal projektą numatyta, kad centrinėje Kovo 11-osios parko dalyje projektuojamas fontanas, pavėsinės ir poilsio zona, pažintinių augalų želdynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiūlymas

Pasiūlymas  portretas
Atverkite Botanikos sodą lankytojams. Nemokamas turi būti sodas miesto gyventojams ir svečiams.

Girstutis

Girstutis portretas
Jau kovo pradžioje buvo aptverta. Ką per tiek laiko padarė, matyti nuotraukose. Krūvos betono ir laiptai. Negi tai parkas? O kainuos virš milijono.

Šančių bendruomenei

Šančių bendruomenei portretas
Gal reikėtų džiaugtis, kas netvarko. Nes kai pradės tvarkyti vien betonas visur bus. Dabar nors kažkiek natūralios gamtos liko. Labai smagu pasivaikščioti pakrantėje, kur visada sutiksi daug žmonių. Atgaiva sielai, kai žmogus nesikiša su savo betoniniais ir viską užgožiančiais, gamtovaizdį keičiančiais "gebėjimais". Esmė tame, kad užtenka elementarių dalykų ir gamta susilieja su miestu. Valykite Šančiuose Nemuną, nes nuo taršos akmenukai kaip zebriukai dryžiais padengti. Ištaškyti mokesčių mokėtojų pinigus daug proto nereikia. Ir parkai - ne betoniniai takai su keliais medžiais.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių