„Kauno diena“ pristato „Kauno detales“: apsilankymas Ramybės parke

  • Teksto dydis:

„Kauno detalių“ video pasakojimai – „Kauno dienos“ portale! Vienas šio projekto tikslų – kad patys kauniečiai geriau pažintų ir dar labiau pamiltų savo miestą. Nes, kaip sako „Kauno detalių“ įkūrėjas Laimonas Užomeckis,: „Kaunas – didelė stora knyga, tačiau kasmet iš jos išplėšiami puslapiai. Tad reikia skubėti įamžinti tai, kas likę.“

Apie senąsias Kauno kapines, buvusias Ramybės parke Vytauto pr., esame girdėję daugelis. Čia kurį laiką ilsėjosi ir S. Dariaus ir S. Girėno palaikai.

Tačiau ši vieta slepia kur kas daugiau paslapčių. „Kauno detalių“ įkūrėjas, gidas L. Užomeckis papasakos apie 1956 m. šiose kapinėse vykusį taip vadinamą „Vėlinių sukilimą“, atskleis, kur buvo katalikų, stačiatikių, musulmonų ir liuteronų evangelikų zonos, aplankysime išlikusį žymios operos solistės Veronikos Podėnaities kapą, sužinosime, kodėl šiame parke yra dvi stačiatikių cerkvės bei apsilankysime musulmonų mečetėje.

Taipogi išgirsime neįtikėtiną Henrio Parlando, išmokiusio tarpukario inteligentus gerti arbatą su stipriaisiais gėrimais, istoriją.

Kviečiame žiūrėti:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aaa

Aaa portretas
Ramybės parke anksčiau stovėjo 4 komunistai, o dabar daug visokių balvonų ten stovi, kad baisu ir eiti per tą parką

Laisvė

Laisvė portretas
Labai įdomu.Žiūriu ir turiu pasilikusi ( jutuberyje) visus epizodus.Su šeima jau ėjome keliais maršrutais.Laukiame ir daugiau "Kauno detalių".Dėkojame autoriui.

Ale

Ale portretas
Visada žiūriu šias laidas.Idomu.ACIU !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių