Kauno stotelėse – daugiau žalumos, kuri kurs pavėsį

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė nusprendė eksperimentuoti su viešojo transporto stotelėmis. Viena jų apželdinta vijokliais, kurie ne tik kurs žaliąją oazę, bet ir pavėsį.

„Nuo šiol daugiau žalumos net ir stotelėse, – skelbė Kauno miesto savivaldybė ir iš karto pridūrė apie tokios sprendimo naudą. – Kad būtų jaukiau laukti viešojo transporto, L. Sapiegos stotelė apsodinta vijokliniais augalais. Tiesa, nauda ne tik estetinė, bet ir praktinė – ateityje jie sukurs pavėsį“.

Pasak miesto atstovų, šiemet planuojama papuošti dar dvi stoteles, o kitąmet, jeigu idėja pasiteisins, – ir dar daugiau stotelių.

„Kauno diena“ yra rašiusi apie tai, kad viešojo transporto stotelėse žmonės jaučiasi kaip šiltnamiuose, nes per stiklines sienas ir stogelį kepina saulė, nesukuriamas pavėsis. Tad tikimąsi, kad vijokliniai augalai tinkamai apraizgys stoteles ir jos taps ne kaitros, o vėsumos stotelėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia tik

cia tik portretas
biznis, o ne rupinasi zmoniu patogumui, vel reikes samdyti dizaineri, paskui gelininka, dar darbininka kad pasodintu ir palietu, tai kain uos maziausiai keliasdesimt tukstanciu, taip ir taskosi valdiskais pinigais, sau isidedami i kisene trecdali pelno

Pavėsis - tai medis

Pavėsis - tai medis portretas
Šiaip pavėsį kuria medžiai, o ne žolės... Bet medžius jau baigia nušienaut lyg žoles, o vietoj jų prikaišioja dekoratyvinių šluotražių, kurie niekada netaps normaliais medžiais su normaliu pavėsiu. Dar atsimenu, kai Sporto g. stotelėje augo didelės liepos - karštą vasaros dieną po jomis būdavo labai maloniai vėsu. O dabar ten vegetuoja keli aplaužyti medeliai. Gal pagaliau kada žmonės atsipeikės, kad mieste būtinai turi augti dideli normalūs medžiai, teikiantys pavėsį, o ne kažkokie vijokliai. Nes be medžių pavėsio žmonės ant to asfalto ir trinkelių po visokiais stiklais iškeps lyg sliekai...

apraizgys

apraizgys portretas
tik kas ir kaip tada sienas plaus. Dabar nors į metus kartą kai kurias nuplauna.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių