Kelmui iškelti ieško krano

Kauną nesiliauja purtyti viena audra po kitos. Šių vėtrų padarinių mieste atsiranda vis daugiau, tačiau kauniečius piktina, kad komunalininkai neskuba tvarkyti nuvirtusių medžių.

Kiemuose daugėja nulaužtų šakų, išvirtusių medžių, apgadinamas turtas. Prieš maždaug mėnesį Kaune praūžusios audros palikimą galime rasti ir pačioje miesto širdyje.

Birželio 17 d. prie Kauno pilies su visomis šaknimis audros išversto medžio liekanos vis dar traukia praeivių akį. Apgenėtas jo kamienas, tačiau, atrodo, tuo darbai ir pasibaigė. Ilgesnį laiką mieste besisvečiuojantys užsieniečiai suka galvą, kodėl ši gamtos išdaiga vis nesutvarkoma. Vieni svarsto, gal tai lietuviški, pagoniški papročiai, susiję su pagarba medžiams, kiti tai vertina kaip elementarų apsileidimą.

Situaciją pakomentuoti paprašėme Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės: "Nuvirtusio per audrą medžio kamienas buvo supjaustytas ir išvežtas. Paliktas tik kelmas, kuriam iškelti reikalingas kranas. Artimiausiu metu kelmas bus pašalintas."

Savivaldybės atstovė neslepia, kad ši vasara gana audringa, o pirmiausia tvarkomi žmonių saugumui ir turtui pavojų keliantys medžiai.

"Iš tiesų po praūžusių vėtrų Kaune yra nemažai avarinių medžių. Pirmiausia šalinami tie medžiai, kurie yra pavojingi žmonių sveikatai ar turtui, taip pat pakibę ant elektros laidų ar pavojingai pasvirę prie ugdymo įstaigų, daugiabučių", – pasakojo R.Savickienė.


Šiame straipsnyje: kelmaskaunasmedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
taip taip ir dirba, Petrasiunuose saligatvius tvarko tai 50 metru deda nezinau jau 2-3 savaites iskasta, kazka pakrapsto ir vel nieks nedirba, vaiksciot per smeli reik. Normaliai jei kaip sau darytu tas darbas 3-5 dienas truktu manau.

taip

taip portretas
patiko komentaras apie pensininką su lopetėle.Šventa tiesa.O jeigu dar sumokėtų,žmogui, bent pusę to, kiek kranas su darbininkais kainuotų...eilė tokių atsirastų, rastų išeitį...ir pigiau miesto biudžetui būtų.

lai nejuokina

lai nejuokina portretas
yra kelmų smulkinimo technika.Ko valdininkai važinėja į užsienio komandiruotes, jei nėr naudos?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių