Nemokama nakvynė prie pilies: siūlo, kaip pažaboti tokius turistus

Kaune įrengti du kempingai, bet kemperiais atvykę turistai atrado būdų, kaip pernakvoti nesumokant nė cento. Taip įrengta turizmo infrastruktūra naudojama neefektyviai ir prarandamos pajamos.

Aikštelę okupavo turistai

Kauniečiai atkreipė dėmesį, kad prie Kauno pilies esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje vakarais vietas užima kemperiais atvykę turistai. Pasitaiko, kad kemperiai net netelpa į vieną stovėjimo vietą.

Bėda ta, kad kemperiais į Kauną atvykę svečiai nesumoka nė cento už nakvynę. Pilies aikštelė patenka į mėlyną automobilių stovėjimo zoną, kurioje automobilių statymas apmokestintas visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val. Nemokamai statyti automobilį po 20 val. gali visi.

Būtent šią aikštelę ir pamėgo kemperių vairuotojai. Vaizdinga vieta, iš kurios ir saulėlydį pažiūrėsi, ir po Senamiestį pasivaikščiosi nemokėdamas už nakvynę. Kauniečiai tikina, kad leisdamas turistams čia nakvoti, miestas praranda pajamas, nes Kaune yra du kempingai.

„Kemperiams Kaune yra skirtos specialios aikštelės, įrengtos nakvynių vietos, bet juk patogiau naktį praleisti nemokamai, pastačius kemperį Senamiestyje. Vakarais šioje aikštelėje laisvų vietų praktiškai neįmanoma rasti, nors Senamiestyje veikia ir restoranai, ir kitos pramogos, tad aikštelė yra naudojama bet kuriuo paros metu“, – dėstė „Kauno dienos“ skaitytojas.

Jonavos g. esančiame kempinge palikti kemperį parai kainuoja 10 eurų. Į šią kainą įskaičiuota ir galimybė naudotis dušu, tualetais, virtuvėle ir kitomis paslaugomis. Prie Lampėdžio ežero įrengtame kempinge kainos tokios pat.

Kemperiais atvykę turistai, savo transporto priemones palikę Senamiestyje, už nakvynę nieko nemoka, o reikiamus patogumus gali rasti visai netoliese, nes prie pilies aikštelės yra viešasis tualetas, be to, kemperiuose ir taip būna dušas, turistai vežasi maisto ir vietoje jį gamina. Tai skatina nakvoti prie Kauno pilies, o ne specialiame kempinge.

Vaizdas: Pilies automobilių aikštelėje galima stebėti ir upę, ir saulėlydžius. / „Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Siūlo išeitį

Į redakciją parašęs ir atkreipęs dėmesį į kemperių statymo Senamiestyje problemą kaunietis siūlė ir išeitį, kaip, be didelių sąnaudų, tai išspręsti. Ši priemonė, pasak kauniečio, leistų tinkamai išnaudoti Kauno kempingus, miestui gauti pajamų iš turistų ir atlaisvinti pilies aikštelę.

„Europoje tokia situacija sprendžiama labai paprastai. Ties aikštelių įvažiavimais yra įrengiami vartai, kuriuose nurodytas aukštis. Kemperiai pro tokius vartus neįvažiuoja, todėl ir negali ten stovėti. Tokiu būdu kemperiais atvykę turistai priverčiami apsistoti kempinguose ir taip susimokėti už nakvynę“, – tikino skaitytojas.

Nemokamai statyti automobilį po 20 val. gali visi.

Svarsto apie ribojimus

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius dienraščiui patvirtino, kad yra siūlymų pilies automobilių stovėjimo aikštelėje imtis ribojimų, kad kemperiai čia neužsibūtų.

„Yra siūlymų šiose aikštelėse vasarą įrengti kelio ženklus, draudžiančius stovėti kemperiams. Būtent taip ši situacija sprendžiama kituose Europos miestuose. Kauno kempingai neabejotinai tam yra tinkamesnė vieta nei automobilių stovėjimo aikštelės“, – nurodė specialistas.

„Stebėsime situaciją ir, esant būtinybei, imsimės priemonių“, – pridūrė M. Matusevičius.

Tačiau miesto eismo specialistas nedetalizavo, kada galėtų atsirasti kemperių eismą draudžiantys kelio ženklai. Taip pat neaišku, ar tokios priemonės bus taikomos tik Kauno pilies aikštelėse ar ir kitose miesto vietose, kur kemperiai taip pat nemokamai gali praleisti naktį.


Šiame straipsnyje: kemperiaituristainemokama navynėstovėjimo aikštelė prie Kauno piliesskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės surado vietą kur nėra reketuojami sukčių

Žmonės surado vietą kur nėra reketuojami sukčių portretas
Todėl reikia juos apskųsti ir nubausti, nes sukčiai negauna pelno.

Anonimas

Anonimas portretas
geriau papasakokit kur kanalizaciją išpila

Pabranginkit pagal gabaritus.

Pabranginkit pagal gabaritus. portretas
Brangia , reiškia geriau.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių