Prezidento V. Adamkaus pereinamoji taurė iškeliavo į Garliavą

  • Teksto dydis:

Birželio 7 d. nuo ankstaus ryto Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA), Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre vyko respublikinė mokinių sporto ir meno šventė „Adamkiada“. Bendroje įskaitoje pirmą vietą iškovojo Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniai. Jie taip pat pelnė Jo Ekscelencijos prezidento V. Adamkaus pereinamąją taurę.

„Adamkiada“ – tai sporto ir meno šventė, skirta Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotoms mokykloms. Ja siekiama tęsti šių mokyklų bendradarbiavimą ir partnerystę per sportą ir meną, ugdant gabius mokinius sąmoningais, pilietiškai aktyviais, puoselėjančiais tradicijas ir tautines vertybes žmonėmis. Per devynerius „Adamkiados“ metus joje varžėsi 3 500 mokinių.

„Esame pavyzdys švietimo bendruomenei. „Adamkiada“ yra ne tik sporto ir meno šventė, tai – įvykis, kuris vienija bendruomenes, skatina draugystę, solidarumą, ugdo komandinį darbą“, – atidarymo iškilmėse kalbėjo šventės organizatorius Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

Dalyvius taip pat sveikino ir sėkmės varžybose linkėjo Kauno rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

Šventėje dalyvavo 24 mokyklos iš šešiolikos savivaldybių, tarp jų – ir mokyklos iš Kauno rajono: Garliavos Jonučių progimnazija ir Šlienavos pagrindinė mokykla.

Dalyviai varžėsi Jo Ekscelencijos prezidento V. Adamkaus jaunystėje pamėgtose sportinėse rungtyse: metimas į krepšį, 100 m bėgimas, šuolis į tolį iš vietos, futbolas trys prieš tris. Taip pat vyko jaunųjų dailininkų pleneras.

Į šventės uždarymą ir nugalėtojų apdovanojimą atvyko Jo Ekscelencija V. Adamkus ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Šiuo metu yra gražiausias jūsų gyvenimo etapas – vaikystė, jaunystė. Mane džiugina, kad tiek daug vaikų ugdosi ir tobulinasi mokslo srityje, siekia aukštumų sporte. Linkiu, kad jūsų gyvenimą lydėtų vien tik pergalės, jis būtų šviesus ir laimingas“, – „Adamkiados“ dalyvius sveikino V. Adamkus.

Organizatoriams suskaičiavus visus rezultatus paaiškėjo, kad geriausiai šįmet pasirodė šeimininkai – Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniai. Jie pelnė pirmą vietą plenere, bėgime, šuolyje į tolį – pirmą ir trečią vietas, metime į krepšį – antrą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labjau už Brežnevą

Labjau už Brežnevą portretas
tai myli garbę tas šlepečių sąvininkas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių