Teisėjų taryba svarstys Kauno teisėjos V. Jegorovienės atsistatydinimą

  • Teksto dydis:

Teisėjų taryba penktadienį svarstys, ar patarti prezidentui tenkinti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos Vidos Jegorovienės prašymą atleisti ją iš pareigų.

Praėjusiame posėdyje dėl šio klausimo padaryta pertrauka.

V. Jegorovienė iš pareigų traukiasi nelaukdama dar vieno Teisėjų garbės teismo sprendimo dėl jos elgesio.

Naujausia drausmės byla jai iškelta pernai lapkritį po dviejų papeikimų, toliau gaunant skundus iš proceso dalyvių dėl bylų vilkinimo, įsiteisėjusių sprendimų naikinimo, subjektyvaus bylų vertinimo, nekorektiško bendravimo su teismo personalu.

Kovo 20 dieną prezidentas Gitanas Nausėda sustabdė V. Jegorovienės įgaliojimus. Nuo to laiko ji neatlieka teisėjos pareigų.

Birželį gautas V. Jegorovienės prašymas atleisti ją iš darbo.

Kaip anksčiau BNS nurodė teismo pirmininkas Arūnas Purvainis, stabdyti teisėjos įgaliojimus jis prašė atsižvelgdamas į tai, kad V. Jegorovienės elgesys iškėlus trečią drausmės bylą „ne tik nepasikeitė ir negerėjo, tačiau tik dar blogėjo ir blogėja“. Dėl teisėjos veiklos nuolat gaunami procesų šalių, posėdžių sekretorių, kitų institucijų skundai.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nustatė, kad V. Jegorovienė netinkamai ir nesavalaikiai organizuoja darbą komandoje, kaltina teismo darbuotojus dokumentų klastojimu, duoda pavedimus atlikti darbą paskutinėmis darbo valandomis, išsako tikrovės neatitinkančius teiginius apie buvusius darbuotojus, rašo asmeninio pobūdžio žinutes, taip pat duoda pavedimus dviem teismo darbuotojams atlikti tą patį darbą.

Anot komisijos, nagrinėdama proceso šalių prašymus išduoti vykdomąjį raštą bei baigti fizinio asmens bankroto bylą, teisėja nesilaikė civilinių bylų nagrinėjimo tvarkos ir terminų, ilgą laiką neatliko savo pareigų ir nesprendė gautų prašymų, vilkino prašymų nagrinėjimą ir tokiu būdu pažeidė proceso dalyvių teisę į greitą ir operatyvų teismo procesą.

Ir pernai, ir užpernai Teisėjų garbės teismas yra fiksavęs šios teisėjos Teisėjų etikos kodekso pažeidimus. Jai buvo skirtas griežtas papeikimas.

V. Jegorovienė Kauno apylinkės teisme dirba nuo 1994 metų.

Apylinkės teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių