Žmonių su negalia sporto žaidynių Garliavoje čempionė – Čekiškės komanda

  • Teksto dydis:

Birželio 12 d. Garliavoje vyko jubiliejinės, jau 25-osios Kauno rajono žmonių su negalia sporto žaidynės „Pabūkime kartu“. Kadangi netrukus vyks didžiausias sporto renginys – Paryžiaus olimpinės žaidynės, šiųmetės sporto šventės tema tapo „Startuojame olimpiadai KASDIEN“.

Kauno rajono mažoji olimpiada subūrė daugiau nei 300 sportininkų iš visų 25 Kauno rajono seniūnijų. Gausiausia – net 20 dalyvių – buvo komanda buvo iš Čekiškės.

„Šiandien jūsų tikslas – ne tik sudalyvauti įvairiose rungtyse, bet ir tiesiog pabūti drauge, pabendrauti ir pasidžiaugti vienas kitu. Didžiuojuosi jūsų atkaklumu, užsispyrimu ir optimizmu. Linkiu gražios dienos, gerų pasiekimų, ryžto, ištvermės, daug pergalių ir geros nuotaikos“, – žaidynių atidaryme kalbėjo Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Šventės dalyvius pasveikino ir su linksma mankšta iš savo vietų pajudėti privertė daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė, aerobikos pradininkė Lietuvoje Joana Bartaškienė.

„Gyvename tik vieną kartą, tad tik nuo mūsų pačių priklauso, koks bus gyvenimas. Jokie vaistai nepadės taip, kaip gali padėti bendravimas su kitais, fizinis aktyvumas. Šiandien čia matau itin aktyvius žmones, kuriems rūpi jų sveikata. Linkiu jums ne tik daug pergalių, bet ir bendrystės tarpusavyje“, – sakė J. Bartaškienė.

Sportininkai varžėsi aklųjų ir silpnaregių šaškių, šachmatų, smiginio, šaudymo, stalo teniso, rankos lenkimo, metimų į krepšį ir vežimėlių slalomo rungtyse. Šių metų naujiena – vežimėlių slalomas. Daugiausia neįgalieji savo jėgas išbandė smiginio, metimo į krepšį, šaškių ir šaudymo rungtyse.

Kauno rajono savivaldybės vicemerė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Talalas rungčių nugalėtojams išdalijo 70 medalių. Daugiausia jų, net dešimt, laimėjo gausiausia žaidynių komanda – Čekiškės seniūnijos žmonės su negalia. Vos viena pergale mažiau iškovojo Lietuvos kurčiųjų draugijos Kauno rajono skyriaus sportininkai. Šešis medalius parsivežė Garliavos, po penkis – Vilkijos, Babtų ir Taurakiemio seniūnijų komandos. Pastarosios komandos narys Mažvydas Butkevičius skirtingose rungtyse pelnė net keturis medalius, jis tapo varžybų rekordininku.

Tarp visų rungčių šventės dalyviai galėjo pasitikrinti žinias apie sveikatą ir sukti laimės ratą Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro stotelėje. Kauno rajono Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai tikrino susirinkusiųjų sveikatą, matavo kraujo spaudimą, kūno masės indeksą, konsultavo sveikatos klausimais. Užduočių varžybų dalyviams turėjo ir kineziterapeutas Eimantas, Lietuvos Raudonasis Kryžius.

Pasibaigus žaidynėms visų laukė charizmatiškosios Giulijos koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių