Aliarmas Aviacijos muziejuje: policijai šio galvosūkio sprendimui prireikė dešimties dienų

  • Teksto dydis:

Kauno policijai prireikė visų įstatymuose numatytų dešimties dienų, kad priimtų sprendimą pradėti ar ne ikiteisminį tyrimą dėl neeilinio liepos 16-osios incidento Lietuvos aviacijos muziejuje. Jis primtas tik šiandien.

Kaip jau rašyta, tą antradienio popietę į šį muziejų skubėjo visos Kauno specialiosios tarnybos – vyko vaiko gelbėjimo operacija. Galiausiai konstatuota, kad viskas baigėsi dar palyginus laimingai.

Apie šį įvykį pranešusioje Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje buvo teigiama, kad informacija apie tai, jog minėtame Veiverių gatvėje esančiame muziejuje 7-erių metų vaikas įkišo koją į simuliatoriaus judančią detalę ir niekaip negali jos ištraukti, buvo gautas 16.21 val.

Atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad berniuko koja užstrigusi skrydžio simuliatoriuje su judančia platforma (įrenginys „Motion System EU“).

Mažamečio gelbėjimo operacija truko keliolika minučių. Apie 16.36 val. grandininiu pjūklu bei gelbėjimo įranga pavyko nupjauti ir atlenkti du minėto įrenginio strypus, po ko vaiko koja išlaisvinta.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pranešimas apie šį įvykį buvo baigiamas tuo, kad berniukas perduotas medikams, kurie išvežė jį į gydymo įstaigą. Akcentuota, kad sąmoningą.

Įvykio aplinkybių patikslinimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo, už ką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki vienerių metų, atlikę teisėsaugininkai šiandien atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio incidento, konstatuodami, kad nenustatė nusikalstamos veikos požymių, nes mažametis susižalojo pats, neatsargiai elgdamasis su šiuo edukacijai skirtu įrenginiu.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, berniuko artimieji taip pat nepareiškė niekam pretenzijų dėl to, kas įvyko. Tądien septynmetis lankėsi šiame muziejuje su ekskursija, kurią organizavo vaikų dienos stovykla. O po nelaimės jis buvo nuvežtas į gydymo įstaigą tik apžiūrai. Mažamečio gyvybei jokio pavojaus nebuvo. Pirminiais duomenimis, jam buvo prispausti kojos pirštai. Ir tai buvo pirmas toks nemažą triukšmą sukėlęs incidentas per šio muziejaus egzistavimą.

Tiesa, policijos sprendimą nepradėti dėl šio įvykio ikiteisminio tyrimo dar turi patvirtinti prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai, tada

Tai, tada portretas
Muziejus turi pateikti ieškinį dėl sugadinto edukacinio aparato. 7 metų jau turi žinoti kur ką kišti galima ar negalima. Aparata, tai supjaustė...

Vamzdiec,

Vamzdiec, portretas
o aš pagalvojau,kad su Lituanika pamėgino kas išskrist subombarduot seimą...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių