Kartu su D. Dargiu suimtas buvęs „Aro“ pareigūnas lieka už grotų

Kauno apygardos teismas antradienį paliko galioti suėmimą prekyba poveikiu įtariamam buvusiam „Aro“ pareigūnui Ovidijui Jūronui, jis suimtas toje pat byloje, kaip ir kriminalų žurnalistas ir knygų apie nusikalstamą pasaulį autorius Dailius Dargis.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų rugsėjo 19 dienos nutartimi įtariamajam O. Jūronui ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, nustatant mėnesio suėmimo terminą, šį terminą skaičiuojant nuo rugsėjo 17 dienos.

Suėmimas buvo skirtas, nes, teismo manymu, įtariamasis gali trukdyti procesui.

Skundu įtariamojo gynėjas advokatas Kauno apygardos teismo prašė panaikinti minėtą nutartį ir skirti švelnesnę kardomąją priemonę. Prokuroras prašė skundo netenkinti ir skundžiamą nutartį palikti nepakeistą.

Išnagrinėjusi skundą ir susipažinusi su teismui pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga, teisėjų kolegija padarė išvadą, kad įtariamajam suėmimas buvo paskirtas pagrįstai, todėl naikinti skundžiamos nutarties ir pakeisti įtariamajam taikomos kardomosios priemonės švelnesne nėra pagrindo, pranešė Kauno apygardos teismas.

Ši nutartis įsiteisėja jos paskelbimo dieną ir yra neskundžiama.

D. Dargis taip pat yra suimtas mėnesiui, jo advokatė suėmimą taip pat apskundė, Kauno apygardos teismas dėl D. Dargio suėmimo nutartį skelbs antradienį.

Šis teismas antradienį taip pat skelbs nutartį, ar palieka galioti suėmimą trečiam įtariamajam prekyba poveikiu, buvusiam advokatui Arturui Jušinskiui. Pastarasis buvo suimtas trims mėnesiams.

Portalas delfi.lt skelbė kad D. Dargis kartu su bendrininkais, buvusiu „Aro“ pareigūnu O. Jūronu ir už korupciją teistu advokatu A. Jušinskiu iš kauniečio Tado Kaspučio mainais už jo problemų išsprendimą paperkant teisėsaugininkus reikalavo sumokėti 200 tūkst. eurų. T. Kasputis žinomas kaip su kriptovaliutomis susijusių verslų įkūrėjas ir savininkas.

„Delfi“ žiniomis, D. Dargiui pareikštame įtarime minima, kad jis kartu su bendrininkais reikalavo iš T. Kaspučio kyšio – 200 tūkst. eurų.

„Mano ginamasis teigia, kad nusikalstamos veikos nepadarė, šiuo metu yra įsitikinęs, kad parašęs vienas straipsnį apie vieną žmogų, kuris ir prisidėjo prie ikiteisminio tyrimo mano ginamojo atžvilgiu“, – sakė D. Dargio advokatė Aušra Ručienė. Ji sakė, kad klientas neneigia pažinojęs aukščiau minėtus asmenis.

Pasak jos, klientas kaltinimus sieja su savo parašytu straipsniu apie vieną asmenį.

Ji teigė, kad buvo rasti asmeniniai D. Dargio pinigai.

„Mano ginamasis 200 tūkst. nereikalavo“, – sakė A. Ručienė.

„Dailius Dargis yra nuoseklus ir laikosi vienos versijos ir pagrindinės, jo parodymai nesikeičia, nesikeitė ir nesikeis“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių