Mamą ir dukrą užmušęs kaunietis sulaukė teismo malonės

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas perpus sumažino neturtinę žalą per tragišką avariją Šilainiuose žuvusios moters ir mergaitės artimiesiems.

Kauno apygardos teismas perpus sumažino neturtinę žalą per tragišką avariją Šilainiuose žuvusios moters ir mergaitės artimiesiems.

Šeimą praradusiam Valiui Vaičaičiui apylinkės teismo priteista 482 tūkst. 736 litų neturtinė žala sumažinta iki 200 tūkst. litų. Kita nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Nuteistojo Luko Jablonsko skundą apeliacinės instancijos teismas tenkino iš dalies.

„Teismas, nustatydamas neturtinės žalos atlyginimo dydį, negali suabsoliutinti vieno pasirinkto kriterijaus, o kitus ignoruoti, ir kad ir kokie skaudūs būtų padariniai, privalo vertinti visumą ir taip nustatyti maksimaliai teisingą, situaciją atitinkantį neturtinės žalos atlyginimo dydį, taip pat atsižvelgęs į teismų formuojamą praktiką šios kategorijos baudžiamosiose bylose“, – rašoma teismo pranešime.

Pernai gruodį L.Jablonskui paskirtą ketverių metų laisvės atėmimo bausmę ir priteistą neturtinę žalą apskundė ir prokuroras, ir nuteistasis.

Prokuroras apeliaciniame skunde prašė pakeisti apylinkės nuosprendžio dalį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo ir neteisingai paskirtos bausmės ir skirti L.Jablonskui 5 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimą atvirojoje kolonijoje.

Nuteistasis skundė Kauno apylinkės teismo nuosprendžio dalį dėl civilinių ieškinių – prašė nukentėjusiajam V.Vaičaičiui priteistą neturtinę žalą sumažinti, žuvusiosios seseriai Onai Žilinskienei civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo atmesti.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija, nustačiusi, kad apylinkės teismas, skirdamas bausmę nuteistajam, baudžiamojo įsakymo nuostatų nepažeidė ir bausmę individualizavo tinkamai, prokuroro skundą atmetė.

Pernai liepos 3 dieną Kaune, Baltų prospektu L.Jablonskas važiavo keliskart greičiau nei leistinas greitais šioje kelio atkarpoje. Nustatyta, kad automobilio greitis galėjo siekti 80-100 kilometrų per valandą.

Pėsčiųjų perėjoje partrenktos motina su mažamete dukrele žuvo įvykio vietoje. Tyrimo duomenimis, L.Jablonskas BMW automobilį vairavo blaivus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Kazin kas jo teveliai? Matyt cia slypi intriga.

kalvis

kalvis portretas
Kazko nesupratau...Juk leke specialiai...Sakyciau ziema,paslydo, nelaime nutiko... O cia - potencionalus zudikas ir tik 5 metai... Kazkas baisaus...Juk po dvieju iseis...

Akivaizdi neteisybė

Akivaizdi neteisybė portretas
Nužudė du žmones ir viskas? Tik tokia bausmė??? Pirmyn toliau !
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių