Nelegalius migrantus per Lietuvą gabenęs latvis nuteistas laisvės atėmimu

Keturis Somalio piliečius per Lietuvą neteisėtai gabenusiam latviui Kauno apygardos teismas skyrė keturis mėnesius laisvės atėmimo.

Nuosprendžiu skirta trečdaliu sumažinta bausmė, kadangi byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą.

Pasak teismo, 1973 metais gimusio A. K. atsakomybę lengvino tai, kad jis prisipažino nusikaltęs ir nuoširdžiai gailėjosi, atsakomybę sunkinančių aplinkybių nebuvo nustatyta.

Iki nuosprendžio įsiteisėjimo A. K. paliktas galioti suėmimas teismui įvertinus, kad laikiną leidimą gyventi Lietuvoje turintis asmuo gali bėgti ir slėptis nuo teisėsaugos.

Iš vyro taip pat konfiskuotas automobilis „Opel Zafira“, kuriuo vežti nelegalai, ir mobiliojo ryšio telefonas, naudotas susisiekti su migrantų pervežimo organizatoriumi.

Šis nusikaltimo bendrininkas ikiteisminio tyrimo metu identifikuotas nebuvo.

Liepą priimtas nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teismas nustatė, kad somaliečius vyras paėmė Latvijoje ir vežė per Lietuvą planuodamas juos paleisti Lenkijos pasienyje, kai gegužės 10-osios vakarą jį sulaikė Marijampolės apskrities policijos pareigūnai.

Už kiekvieno migranto pervežimą latvis buvo sutaręs gauti po 200 JAV dolerių, iš viso – 800 JAV dolerių. Iki suėmimo vairuotoju dirbęs kaltinamasis teismui tvirtino neturėjęs stabilių pajamų, todėl nusprendęs ieškoti papildomo uždarbio.

Somalio piliečiai teismui liudijo į Latviją patekę pėsčiomis iš Baltarusijos, lydimi dviejų vyrų, kurie miške liepė išmesti pasus. Visi keturi migrantai teigė Baltarusiją pasiekę per Rusiją ir pagrindiniu kelionės tikslu nurodė buvus Vokietiją arba Austriją.

Šis nuosprendis priimtas Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) stebint neteisėtos antrinės migracijos iš Latvijos augimą, kai per šią valstybę bandoma pasiekti Vakarus iš Baltarusijos.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad latviškasis antrinės migracijos kelias išryškėjo pernai, 2024-ųjų pirmą pusmetį jos buvo sumažėję, bet dabar vėl stebimas.

Kauno apygardos teismas šią savaitę dėl neteisėto migrantų gabenimo per valstybės sieną nuteisė dar du jaunus Latvijos piliečius, jiems skirtas laisvės apribojimas, įpareigojimas po 100 valandų išdirbti neatlygintinai.

Praėjusį savaitgalį Šakių rajone pasieniečiai sulaikė mikroautobusą, kuriuo į Vakarus iš Latvijos gabenti septyni Sirijos piliečiai. Tą patį savaitgalį Kauno rajone sulaikytas automobilis, kuriuo Lenkijos kryptimi gabenti šeši Irano piliečiais prisistatę asmenys.

Migrantus vežę moldavas ir ukrainietis buvo areštuoti.

Šiemet iki liepos 26-osios VSAT į Lietuvą iš Baltarusijos neleido patekti 353 neteisėtiems migrantams. G. Mišučio duomenimis, Latvijoje per šiuo metus fiksuota per 3 tūkst. bandymų nelegaliai kirsti sieną, Lenkijoje – 21 tūkstantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
Jau dabar reik pradėti rinkit medžiagą Lietuvos genocidui tirti. Migracijos departamentą, laisvės partija, liberalų. Jie turi buti teisiami už Lietuvos išdavystę, ir priesaikos sulaužymą tarnauti Lietuvos žmonėms. Jie stumia Valstybę link civilinio karo. Bausmės turi neišvengti nei vienas , ir pasodintas už grotų. Kol Lietuva kuria viena divizija, jus ileidote 9 divizijas 144 000 kovinio amžiaus vyrų

ant kiek pasodino ?

ant kiek pasodino ? portretas
galvoju kad ant PSd sutaupyt reik uzsiimt bizniu... 1 kart bauda...2 kart bauda...3 kart jau tikrai pasodins ant kokiu metu...a ci zek ir ant PSD sutaupysiu... ir ne su elektrikais aferistais mustis ne su siuksliu mafija kapotis ir ne tau uzimtumo tarnyba pisa prota... valgyt duos...stogas garantuotas virs galvos...siluma ir malonus kalejimo patarnaujancio personalo demesys kaip bonusas prie nauju pazinciu ir vietiniu aferizmo studiju... kalejimas gi pas mus geriau nei laisve... kalejima ir sveikata ir gyvenimas garantuoti valdzios....a laisveje tik seimo nariai ir savyvaldu aferuotojai cekiukus afereuodami gyvena ir zvengia is PSD moketoju...arkledante gi tiesiai pasake ka PSD yra bet jis niekaipnesusijes su gydimu......

dvieju greičiu Lietuva

dvieju greičiu Lietuva portretas
bet kaip greitai nuteisė ,tai ne Stepukoni apie kuri kaip ir viskas nurimo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių