Sausį dingusios VDU studentės kūnas aptiktas Rusijoje: pasitvirtino pati kebliausia versija

Pasitvirtino pati kebliausia Kauno teisėsaugininkų, ieškojusių sausio viduryje dingusios Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijos studentės, prielaida, kad šios, kaip įtarta, nuo Č. Radzinausko tilto, esančio Lampėdžių prieigose, į Nemuną nukritusios 22-ejų metų merginos kūnas gali išplaukti ne Lietuvoje. Tai patvirtino šiandien Kauno rajono policijos komisariate iš nuotraukų, gautų Interpolo pagalba iš Rusijos, savo velionę dukrą bei jos daiktus atpažinusi šios merginos mama.

Šokiruojantis pranešimas

Kaip jau rašyta, paskutinę žinią apie save ši studentė, gyvenusi VDU Žemės ūkio akademijos bendrabutyje Akademijos miestelyje, esančiame Kauno rajone, paliko socialiniuose tinkluose sausio 12-osios naktį – apie 4 val.

Maždaug tokiu laiku į feisbuko svetainę „Kas vyksta VDU“ buvo įkelta žinutė, kad ši mergina – ant jau minėto Č. Radzinausko tilto ir ji „nenori gyventi pasaulyje, kuriame skriaudikai laimi“. Buvo įvardyti ir trys vaikinai bei mergina, kaip paaiškėjo vėliau, – šios studentės bendramoksliai iš to paties bendrabučio, kuriuos esą reikėtų kaltinti dėl to, kas netrukus atsitiks.

Tos pačios paros Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje buvo teigiama, kad pasirodžius minėtam įrašui feisbuke, kuris netrukus buvo ištrintas, į Č. Radzinausko tilto prieigas buvo pasiųsti ir ugniagesiai gelbėtojai. Tačiau šie ant jo merginos nerado, bet netrukus, policijos prašymu, pradėjo Nemune jos kūno paieškas.

Ieškota pakaunėje

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, panašią žinutę tąnakt į savo mobilųjį telefoną gavo ir Kretingoje gyvenanti šios studentės mama. Neprisiskambinusi po to dukrai, ji tą pačią sausio 12-ąją kreipėsi pagalbos dėl šios dingimo į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, t.y. pagal savo gyvenamąją vietą.

Tačiau merginos paiešką vykdė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, tiksliau vienas iš jo padalinių – Kauno rajono policijos komisariatas, nes paskutinė dingusiosios gyvenamoji vieta buvo jau minėtas Akademijos miestelis, esantis Kauno rajone.

Jau sunku suskaičiuoti, kiek kartų Kauno ugniagesių gelbėtojų narai, esant palankesnėms oro sąlygoms, per tuos daugiau kaip pusketvirto mėnesio ieškojo Nemune šios merginos kūno. Paskutinį kartą apie tai Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje buvo pranešta balandžio 9-ąją. Tada teigta, kad balandžio 8-osios vidurdienį, policijos prašymu, tęsta galimo skenduolio paieška nuo Č. Radzinausko tilto ik Kulautuvos. Tačiau, kaip ir ankstesniais atvejais, skenduolio nerasta.

Asociatyvi I. Gelūno/BNS nuotr.

Kai kas pasitvirtino, kai kas – ne

Per tuos daugiau kaip pusketvirto mėnesio nuo šios studentės dingimo buvo ne tik nustatyta, kad tąnakt ji buvo įamžinta vaizdo kamerų pakeliui link minėto tilto, bet ir tai, kad jos mobiliojo telefono signalas prieš dingstant paskutinį kartą buvo užfiksuotas, prisijungęs prie bokšto, esančio šio tilto prieigose.

Buvo per tą laiką apklausti ir dingusiosios dėstytojai, bendrabučio kaimynai bei bendramoksliai. Niekas iš jų jokių patyčių šios studentės atžvilgiu nepatvirtino, kaip nieko apie jas nebuvo girdėjusi ir šios merginos mama.

Žinoma, buvo apklausti ir nurodyti galimi įtariamieji. Tačiau jie taip pat paneigė dingusiosios žodžius.

Galiausiai apsistota ties prielaida, kad mergina greičiausiai nesusitvarkė su savo jausmais dėl galimo meilės trikampio. Su vienu iš minėtų trijų vaikinų ji prieš tai susirašinėjo, bet, panašu, kad šie santykiai vėliau buvo nutraukti vaikino iniciatyva, su kuo dingusioji negalėjo susitaikyti.

Iškalbinga nuoroda

Kaip paaiškėjo ne per seniausiai, šios studentės kūną už penkių dienų nuo paskutinių jos paieškų pakaunėje Nemunas išplukdė į Kaliningrado srities, tiksliau – jo Nemano (buvusi Ragainė) rajono krantą – ne per toliausiai ten esančio pasienio posto. Belieka priminti, kad už Smalininkų (Jurbarko r.) ši didžiausia Lietuvos upė beveik iki pat Kuršių marių teka valstybine Lietuvos ir Rusijos siena.

Apie šį balandžio 13-osios Rusijos pasieniečių radinį buvo pranešta vietinėje žiniasklaidoje, kviečiant atsiliepti ieškančius dingusios panašaus amžiaus merginos. Lietuvos policijai šio straipsnio nuorodą atsiuntė kažkokia moteris rusiška pavarde.

Mūsų teisėsaugininkai, susipažinę su šia nuoroda, kreipėsi pagalbos į Interpolą. Ir šio pastangomis praėjusią savaitę buvo gautos iš Rusijos atsiųstos velionės bei jos daiktų, iš kurių taip pat galima nustatyti jos asmenybę, nuotraukos.

Abejonių neliko

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiose nuotraukose įamžinti ne tik tokie patys rūbai ir batai, su kuriais, kaip nurodyta, tą naktį minėta studentė išėjo iš bendrabučio ir dingo, bet ir jos dėvėtas kaklo pakabukas ir net mobiliojo ryšio telefonas. O šio IMEI kodas, kaip ir TELE2 kortelė, – tokie patys, kaip ir dingusiosios turėto telefono.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, iš šių nuotraukų šiandien minėtos merginos mama ir atpažino savo dukrą bei jos daiktus. Nors velionės veido bruožus laikas, praleistas vandenyje, ir pakeitė, mama atpažino dukrą pagal plaukų ilgį bei spalvą. Nesuabejota ir, kad nuotraukoje įamžintas rožinis pakabukas yra velionės.

Be to, kaip jau užsiminta, nustatyta, kad ir rasto mobiliojo telefono IMEI kodas, kaip ir TELE2 kortelė, – tokie patys, kaip ir šios merginos turėto telefono.

Tačiau dar dėl viso pikto ketinama skirti ir DNR tyrimą. Šiam patvirtinus, kad Nemune aptikti palaikai – dingusiosios, ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pradėtas dėl studentės dingimo, bus perkvalifikuotas į jos mirties priežasties nustatymą. Ir, jeigu teismo medicinos ekspertai patvirtins, kad velionės mirties priežastis – nuskendimas, kaip įtariama, perkvalifikuotas ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas, nes, kaip jau užsiminta, jokių įrodymų apie galimą privedimą prie savižudybės nebuvo rasta.


Šiame straipsnyje: VDU studentėstudentės kūnasKaliningradasnemunasnuskendopagalbos tellaiškas feisbukerastas studentės kūnasČ. Radzinausko tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Manau,kad šią studentę prie savižudybės privedė patyčios, pažinojau šią merginą, buvo nuostabus žmogutis.Labai gaila jos mamos, tokia baisi netektis!Tie bendramoksliai visai be sąžinės! Lengviausia apkaltinti mirusiąją,juk negali apsiginti! Aišku,kad kalti neprisipažins,prigalvos įvairių versijų!

to-pastebėjimas

to-pastebėjimas portretas
o tu neteršk Lietuvos žemės, oro. Dink į savo parašą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Havanos sindromas tik uogeles.Kas vyksta daug kas tik stebi ir tyli. Kur ziuri saugumas? Isvaduoti kaip? Jei neesi agente... Ten tik butu aisku kodel kenti.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių