Slaugos skyriuje žuvo pro langą iškritusi senolė: kodėl neviešinamas šis kraupus įvykis?

Į laikraščio „Rinkos aikštė“ redakciją raštu kreipėsi moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kurios teigimu, ankstų sekmadienio rytą Kėdainių ligoninės Slaugos skyriuje įvyko tragedija. Čia iš ketvirto aukšto pro langą iškrito ir žuvo garbaus amžiaus ligonė. „Kur buvo ir ką veikė personalas? Kodėl neviešinamas šis kraupus įvykis? Galbūt jį norima nuslėpti?“ – klausė sukrėsta moteris.

Susisiekus su Kėdainių ligoninės direktore Asta Šakickiene, ji patvirtino, kad nelaimė išties įvyko. Ikiteisminį tyrimą pradėję policijos pareigūnai aiškinasi senolės žūties aplinkybes.

Pradėjo vidaus auditą

„Tai be galo skaudus įvykis. Užuojauta artimiesiems. Įstaigos personalas patyrė šoką. Žmogaus gyvybė neužgeso tiesiog pas mus – tai buvo sukrečiantis ir protu sunkiai suvokiamas įvykis, – kalbėjo A. Šakickienė. – Policija vykdo ikiteisminį tyrimą dėl žmogaus žūties, o kaip ji tiksliai traktuojama – yra versija, kad tai galėjo būti savižudybė, bet kas įvyko, atsakys policija.

Bus apklausiami ir žuvusiosios artimieji. Taigi kol kas nieko komentuoti negaliu. O mes ligoninėje taip pat esame pradėję vidaus auditą – viską aiškinamės.“

Kėdainių ligoninės direktorė Asta Šakickienė: „Reiškiame užuojautą žuvusios moters artimiesiems. Dėl šio įvykio darbuotojams teikiama psichologinė pagalba, nes jie taip pat patyrė didžiulį šoką.“/Eglės Kuktienės/„Rinkos aikštės“ nuotr.

Ligoniams galima atsidaryti langus

Skaudus įvykis nutiko ankstų sekmadienio rytą – tuo metu, kai Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus personalas rūpinasi ligonių higiena.

„Nelaimė nutiko, kai ryte skyriaus slaugytojai su padėjėjais eina per palatas prausti ligonius, keisti jiems sauskelnių. Tada dirbama komandomis – vienu žmogumi rūpinasi du–trys darbuotojai.

Kiek man žinoma, moteris iškrito ar iššoko ne per savo palatos, o bendro naudojimo erdvės langą. Šiame skyriuje langai gali būti atidaromi – tai ne specialios paskirties skyrius, taigi čia langai su užraktais yra neprivalomi – langai gali būti atidaryti, juos gali atsidaryti ir patys ligoniai, – paaiškino A. Šakickienė. – Ši moteris judėjo savarankiškai, vaikščiodavo su vaikštyne koridoriais (lankė savo pasiligojusį vyrą), jos sveikimo dinamika buvo palanki. Be to, ji neturėjo tokių sutrikimų, dėl kurių jai būtų reikėję nuolatinės akylos priežiūros. Pacientai su ūmiais psichikos sutrikimais mūsų skyriuje neslaugomi – tokius ligonius patikime toms įstaigoms, kuriose pritaikyta aplinka pasirūpinti jų saugumu.“

Žmogaus gyvybė neužgeso tiesiog pas mus – tai buvo sukrečiantis ir protu sunkiai suvokiamas įvykis.

Policija iškviesta iškart

Pasak ligoninės direktorės, vos nutikus nelaimei, iškart buvo iškviesta policija, taip pat imtasi visų reikiamų veiksmų.

„Šis įvykis labai sukrėtė mūsų darbuotojus. Tikrai nesiruošiame nieko slėpti – tiesiog šiuo metu vyksta tyrimas.

Kai bus galima plačiau komentuoti, manau, išties bus verta aptarti, ko imtis, kad ateityje išvengtume panašių nelaimių, – kalbėjo A. Šakickienė. – Dėl šio įvykio darbuotojams teikiama psichologinė pagalba, nes jie taip pat patyrė didžiulį šoką. O kitą savaitę dar vyks specialus susitikimas su psichologe.

Kad ir kur nutiktų tokia nelaimė – ligoninėje, vaikų darželyje ar mokykloje – įsivaizduokite, kaip jaustųsi darbuotojai, kurie save kaltintų, kad kažko nesužiūrėjo, neišgelbėjo, nepamatė ar dar kažko nepadarė. Bet juk prie kiekvieno paciento po darbuotoją nepastatysi – tai neįmanoma. Dar kartą reiškiame užuojautą žuvusios moters artimiesiems.“


Šiame straipsnyje: Kėdainių ligoninėSlaugos skyriussenolėiškrito pro langątragedija ligoninėjepagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sukrėstai

Sukrėstai portretas
Paviešino. Sukrėsta moteris jau galės miegot.

reikėjo prirakinti antrankiais

reikėjo prirakinti antrankiais portretas
prie kiekvieno ligonio slaugės nepasodinsi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių