Užfiksavo žaibo kirtį į namą, kuriame buvo žmonės: jei ne ūkininkai, būtų viskas (vaizdo įrašas)

Praėjus keletui dienų po to, kai „Rinkos aikštė“ rašė apie gaisrą netoli Surviliškio miestelio, su žurnalistais susisiekė pragarišką vakarą išgyvenę degusios sodybos gyventojai. Dabar jau aišku – į namą tikrai trenkė žaibas, mat jo trenksmą užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros. Paaiškėjo ir dar vienas faktas – jei ne šalia įsikūrę ūkininkai Župerkai, nuostoliai būtų kur kas didesni, o gal ir šeima būtų likusi be pastogės.

Didžiulis trenksmas

Tuo metu, kai į vienkiemyje Spigučių kaime esančią sodybą trenkė žaibas, name buvo vyras ir moteris, jų sūnus darbavosi garaže.

„Garsas buvo labai galingas. Didžiulis trenksmas pasigirdo ir žiūrim, kad degam. Aš garaže buvau, tėvai namuose.

Pamatę, kad degam, skambinom ne tik pagalbos telefonu 112, bet ir šalia įsikūrusiems ūkininkams Župerkoms, mat prisiminiau, kad jie turi didelę cisterną su vandeniu“, – dėstė sodybos gyventojas.

Padarė milžinišką darbą

Kadangi Župerkų ūkis įsikūręs vos už kelių šimtų metrų nuo vienišos kaimo sodybos – padėti į bėdą patekusiems kaimynams atskubėjo ūkininkai Arnas, Mantas ir Kęstas. Iki ugniagesių atvykimo ūkininkai labai stipriai apslopino beįsisiautėjančias liepsnas.

„Jei ne šie ūkininkai – būtų viskas. Mes būtume be namų, nes medinukas būtų tiesiog supleškėjęs. Liepsnos jį būtų prariję. Norime labai padėkoti šiems žmonėms“, – kalbėjo nukentėjusysis nuo gaisro.

Mes būtume be namų, nes medinukas būtų tiesiog supleškėjęs. Liepsnos jį būtų prariję.

Ugniagesiai patvirtino

Tąkart į įvykio vietą išsiųstos gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos iš kelių rajonų. Į nelaimės vietą atskubėjo Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, Miegėnų, Pramonės,

Dotnuvos ugniagesių komandos ir Panevėžio rajono priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų Krekenavos ugniagesių komanda.

Ugniagesiai galutinai baigė kovoti su ugnimi ir dar liko budėti, kad ugnis neįsipliekstų vėl.

Beje, ugniagesiai patvirtino, kad vietos ūkininkai padarė išties didžiulį darbą – jie užkirto kelią ugnies plitimui.

Dabar jau aišku, kad operacijai tąkart vadovavęs pamainos vadas, numatydamas, kad kaimas yra atokus, vandens telkiniai toli, paskelbė padidintą pajėgų išsiuntimo numerį – buvo manoma, kad teks kovoti su namą ryjančiomis liepsnomis. Laimei, jiems teko kur kas mažesnė kova, nei buvo ruoštasi. Gaisro metu apdegė ir nuardyta 3 m² palėpės skliauto, nuardyta apie 4 m² medinių lentelių.

Užfiksavo kameros

Beje, tą patį vakarą į įvykio vietą atvyko Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus Jonavos inspektoriai. Jie ėmėsi tirti visas nelaimės aplinkybes. Inspektoriams labai padėjo vaizdo stebėjimo kameros – žaibo kirčio momentą užfiksavo saugumui įrengtos kameros. „Rinkos aikštės“ portalo skaitytojai gali pamatyti šį vaizdo įrašą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
O kur perkunsargis?

Meklaidas

Meklaidas portretas
Teko matyti mieste užsidegusio namo gaisro pradžią.Tai pradinėje stadijoje užtektu 200ltr vandens ir siurblioko ant aukšto.Po 5 min,jau degė visas stogas.Gaisrinė atvyko po 9min tai jau stogas pleškėjo.

ogi

ogi portretas
uz gera feika geri ir pinigai neatmetus jumoro kuris irgi nepigus iskyrus pati zaiba ,,,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių