D. Meškauskui – dar vienas įvertinimas

Lietuvos nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ ceremonijoje įvertinimą pelnė ir Klaipėdos dramos teatro aktorius Darius Meškauskas. Aktorius įvertintas už geriausią antraplanį vyro vaidmenį latvių režisierės Ilzės Kungos-Melgailės filme „Mana brīvība“ (liet. „Mano laisvė“).

Tai – jau antrasis apdovanojimas, kurį aktorius pelnė už vaidmenį šiame filme. Šių metų vasarį Latvijos nacionaliniuose kino apdovanojimuose „Lielais Kristaps“ (liet. „Didysis Kristoforas“) D. Meškauskas buvo įvertintas už geriausią antrojo plano aktoriaus vaidmenį.

Tuomet jis teigė apdovanojimo nesitikėjęs visų pirma dėl to, kad jį gavo kaimyninėje šalyje.

D. Meškauskas trumpai atskleidė, kad šiame filme pasakojama apie 1988-ųjų laikotarpį, kai Lietuvoje atsirado visuomeninis judėjimas Sąjūdis, o Latvijoje – Liaudies frontas. Ypač akcentuojama vienos realiai gyvenusios moters istorija bei likimas.

Aktorius „Sidabrinę gervę“ pelnė pirmą kartą ir teigė, kad jos nesitikėjo, o gavęs apdovanojimą jo nesureikšmino.

„Taip, tai pirmoji, turėjau prieš tai dvi nominacijas, bet laimėtos „Sidabrinės gervės“ neturėjau. Kaip džiaugiuosi? Žinote, čia tas pats, kaip popiežiaus rinkimai. Balsuoja, kol nubalsuoja, o po to sako, kad čia kalta Šventoji Dvasia. Daug sutapimų. Aš džiaugiuosi, bet nesureikšminu“, – sakė D. Meškauskas.

Šiuo metu aktorius naujuose filmuose ar spektakliuose nerepetuoja. Tačiau rudenį prasidėjus naujam Klaipėdos dramos teatro sezonui, jis veikiausiai ir vėl bus matomas spektakliuose.

„Nei repetuoju, nei filmuojuosi. Dabar – atostogos“, – akcentavo aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių