K. Janulis: džiazas skatina kilti aukščiau visko

  • Teksto dydis:

Džiazas skatina kilti aukščiau visko“, - teigė iš Klaipėdos kilęs Karolis Janulis, kurio iš paukščio skrydžio užfiksuotus įspūdingus Lietuvos vaizdus giria tokie žiniasklaidos gigantai kaip BBC, „Daily Mail“, „The Telegraph“, „The Guardian“, „People's Daily, China“ ir kt.

„Kartu man džiazas – tai ir gimtoji Klaipėda, mat būtent Klaipėdos pilies džiazo festivalių metu įvyko pirmoji pažintis su džiazu, klausantis kurio net tik kyla noras kilti aukščiau visko, bet ir improvizuoti, improvizuoti bei dar kartą improvizuoti“, - pažymėjo K. Janulis.

Pasaulį savo užfiksuotais Lietuvos vaizdais sužavėjęs K. Janulis nėra fotografas pagal profesiją ar nuolatinę veiklą, nors būtent taip jį įvardija užsienio žiniasklaida. Beje, jis jau yra surengęs ne vieną savo personalinę fotografijų parodą. Ir ne tik gimtojoje Klaipėdoje, bet ir, pavyzdžiui, Meksikoje. Vaizdus iš paukščio skrydžio K. Janulis fotografuoja drono pagalba.

K. Janulio fotografijose jau įamžinta ir uostamiesčio Pilies uostelio teritorijoje „įkurdinta“ Klaipėdos pilies džiazo festivalio instaliacija „Jazz“.

Daugiau nei dvidešimties metų istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kiekvienos vasaros pirmąjį savaitgalį paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Šių metų festivalio programoje - pasaulinės muzikos žvaigždes iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“, britų džiazo muzikos legendos „Shakatak“, „būgnų dievas“ Jojo Mayer ir Klaipėdos džiazo orkestras, bulgarų muzikos stebukladariai „Funky Miracle“, Baltarusijos džiazo vizitinė kortelė „Apple Tea“, „priešnuodis blogoms žinioms“ Keiko Borjeson, abejingų nepaliekantis Carlos Johnson, džiazo stereotipų laužytojai „Newlux“ ir kt.

XXII Klaipėdos pilies džiazo festivalis – „gera muzika geriems žmonėms” – birželio 3-5 d. Kruizinių laivų terminale. Daugiau: www.jazz.lt .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių