Nidoje vyks aviacijos šventė

  • Teksto dydis:

Neringoje šeštadienį rengiama penktoji aviacijos šventė „Aero Nida 2024“.

Anot organizatorių, šiais metais Nidos padangėje bus galima stebėti aviatorių pasirodymus.

Trijose aviacinėse programose pasirodys akrobatinė grupė ANBO (Rolandas Paksas, Robertas Noreika ir Algimantas Žentelis), „Iron Wolf Aerobatics“ pilotas Igoris Lobanovas, Vytautas Mačiulis su Mini LAK, parašiutininkai, motorizuoti parasparniai. Vyks Andriaus Šiožinio ir Jurijaus Ustimovo lėktuvo bei motociklo šou.

Aerodromo teritorijoje bus eksponuojama aviacijos technika. Tarp eksponatų – istorinis sklandytuvas GB2 „LY-NIDA“. Tokio modelio sklandytuvas sukonstruotas 1934–1935 metų žiemą Nidos sklandymo mokykloje ir sėkmingai skraidė virš Nidos kopų.

Vaikų sklandymo mokyklos techniką pristatys šiandieninės Nidos sklandymo mokyklos jaunieji pilotai.

Aviacijos šventę „Aero Nida 2024” organizuoja Nidos oro parkas, Nidos aeroklubas ir Nidos sklandymo mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VaJėzusMarija

VaJėzusMarija portretas
Nejaugi sisteminė „Diena“ išdrįso parašyti Rolando Pakso vardą ne patyčių kontekste? Katastrofa! Kur žiūri dvasių kerėtojų vadas Kūris ir kišeninis „konstitucinis teismas“?

kurgi ne

kurgi ne portretas
labai tinkama vieta triukšmui ir oro taršai.

o jai pasibaigus, vietoje ralio paryžius - dakaras

o jai pasibaigus, vietoje ralio paryžius - dakaras portretas
vyks ekologinio šonaslydžio ir žaliojo drifto keturračiais, šventė smiltynė - šarkuva, trasa eis per apsauginį kopagūbrį, įvairias kopas, mirusias ir dar nemirusias, per draustinius ir rezervatus, kol išlakstys dar išlikę, šokių ratelio - medžiotojų būrėlio neiššaudyti, paskutiniai briedžiai ir šernai su stirnomis, kol visi medžiai su krūmais ir erškėčiai su zundomis bus ištraiškyti, tada jau drąsiai bus galima viską klinkeriu, trinkelėmis, trinkelėmis ir taip trimis skuoksniais, šlovės taką ... valio visuotinei dvasios ubagizacijai ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių