Dėl nemalonaus kvapo mieste – detektyvas

Vos prieš savaitę šiaurinėje miesto dalyje tvyrančiu nemaloniu kvapu skundęsi miestiečiai vėl skambina varpais.

Antradienį naftos produktų dvokas esą sklido iš uosto teritorijos.

Klaipėdos Visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus specialistas Rimantas Giedraitis tikino, kad centras nemalonių kvapų matavimu neužsiima.

„Tai atlieka aplinkosaugininkai“, – teigė R.Giedraitis.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys tikino, kad Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldus Visuomenės sveikatos centras turėtų rūpintis gyventojams nepatogumus keliančiais kvapais.

„Tikėtina, kad aplinkos oro kokybės normos nebus viršytos, ne kartą atlikome matavimus naftos produktus kraunančios įmonės teritorijoje ir net pačiame laive“, – aiškino A.Kairys.

„Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta reglamentuoti kvapus ir vykdyti jų kontrolę. Yra net higienos norma patvirtinta, tačiau šios kontrolės įgyvendinimą nukėlė dvejiems metams. Čia ne aplinkosaugos dalykas, mes užsiimame aplinkos oro kokybe ir ją matuojame“, – aiškino A.Kairys.

Esą neaiškūs kvapai yra žemesnės kategorijos nei oro kokybė, todėl jų aplinkosaugininkai neturi tirti. Kitaip tariant, aplinkos apsaugos agentūra negali išmatuoti kvapo, bet matuoja kvapo stiprumą.

„Tai turi matuoti Sveikatos ministerijos įstaigos“, – tikino A.Kairys.

Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros vadovas Romualdas Dužinas tikino, kad praėjusią savaitę keliose miesto vietose bei uosto teritorijoje jo pavaldiniai tyrė oro kokybę. „Maišai su kvapais išsiųsti į Vilnių. Laboratoriniai tyrimai dažniausiai atliekami per dvi savaites. Atsakymų dar neturime“, – vakar komentavo R.Dužinas.


Šiame straipsnyje: oro tarša

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Isvaikyti tas tinginiu kontoras,jei nenori ir neturi kuom matuoti tarsos.Kam griuvanciam ir isvogtam dvarui dar kazkoks sveikatos ar aplinkos susarnas reikalingas.Atraskit nors viena vietini gyvenusi Memelyje iki 1945 metu.Na,o kolonistams,zinia tik miegotyi,vogti ir meluoti terupi.Gal kada grys okieciai ir padarys tvarka.Sako Kionigsbergo zemes Rusija Vokietijai grazins greiciau nei per 20metu.Na,o poto su Memelandu tik laiko klausimas.Reikia gi pagaliau grazinti iszudytu zydu ir isvaikytu vokieciu turta,kaip ir LT "vagiu smmarve" tvarkyti?

miestietis

miestietis portretas
Kas galų gale pajudins oligarhų lizdą? Turtimgiausių įmonių sąraše besipuikuojanti naftos įmonė iki šiol nesugeba savo mazuto krovos susitvarkyti, kad pusę miesto nesmirdėtų. Liberalų sąjūdis žadėjo, Šulcas žadėjo patvarkyt.....na dabar jie valdžioje. Lyg ir galėtų priversti naftos įmonę krovą vykdyti uždarose patalpose su filtrais, kaip senai daro pasaulis, bet matyt ta įmonė partijų rėmimui pinigus išdalija, kad tvartelio vagonų krovai susiręsti nebegali.

Mėnulis

Mėnulis portretas
Štai ir turės darbo saulėlydžio komisija, jeigu dar nenusileido.
VISI KOMENTARAI 21

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių