Gyventojai atakuoja ir inspekciją

Į Klaipėdos apskrities valstybinę mokesčių inspekciją nepaliauja plūsti žmonės, kuriems kyla daugybė neaiškumų dėl pasikeitusių mokesčius reglamentuojančių įstatymų.

Eilės šiomis dienomis driekiasi ne tik Darbo biržoje ir savivaldybėje.

Pasak Klaipėdos valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) viršininko pavaduotojos Editos Cibienės, pirmosiomis 2009-ųjų darbo dienomis skyrius sulaukė kur kas daugiau norinčiųjų pasiteirauti apie mokesčių įstatymų pasikeitimus nei anksčiau. Tačiau besidominčiųjų mokesčių naujovėmis nestigo ir praėjusių metų pabaigoje.

Tiek gyventojams, tiek ir įmonių atstovams daugiausiai neaiškumų kyla dėl naujų mokesčių tarifų. Taip pat domimasi gyventojų pajamų mokesčio pasikeitimais.

E.Cibienės teigimu, pastaruoju metu pastebimai išaugo teikiamų konsultacijų skaičius: nuo praėjusių metų gruodžio 16 iki šių metų sausio 6 dienos vien Klaipėdos AVMI specialistai gyventojams suteikė per 280 konsultacijų žodžiu, per 100 konsultacijų telefonu, išsiuntė per 70 atsakymų į paklausimus raštu.

Prieš metus tuo pačiu laikotarpiu suteikta per 140 konsultacijų žodžiu, 60 – telefonu, apie 50 – raštu.

"Siekdami, kad informacija apie pasikeitusius mokesčių įstatymus būtų suteikta kuo operatyviau, konsultacijas mūsų padalinyje teikia įvairių skyrių specialistai. Be to, sausį ir vasarį rengsime nemokamus mokymus visiems besidomintiems mokesčių įstatymų naujovėmis", – patikino E.Cibienė.

Mokesčių specialistai mokymus ves ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Kretingoje, Gargžduose, Skuode, Šilutėje, Neringoje.

Nuo sausio 1-osios pasikeitė pridėtinės vertės, gyventojų pajamų, pelno mokesčių, sveikatos draudimo įmokų, akcizų ir kiti įstatymai, panaikintos kai kurios lengvatos.

Pastarosiomis dienomis Klaipėdos AVMI netrūksta darbo ir dėl smulkiųjų verslininkų, kurie prasidėjus kalendoriniams metams suskubo įsigyti naujus verslo liudijimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių