Ieškos naujo kempingo valdytojo

ES lėšomis Giruliuose pastatyto ir įrengto kempingo laukia permainos. Savivaldybės administracija paskelbė naujo kempingo valdytojo paieškas. Iki šiol objektą administravo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Keturių žvaigždučių „Pajūrio kempingas“, esantis Giruliuose, pirmuosius poilsiautojus priėmė 2009-ųjų gegužės 1 d.

Europinius reikalavimus atitinkantis kempingas suskirstytas į tris zonas, kuriose išdėstyta 15 vietų kemperiams, pastatyta 12 namelių, kainavusių apie 174 tūkst. eurų, atsirado 20 vietų palapinėms.

Atvykėliai vasaros sezono metu gali naudotis tualetu, dušu bei šaldytuvu. Kempingo eksploatacijos laikotarpis per metus yra 153 dienos – nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio.

Daugiau nei 5 metus kempingą valdė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Dabar savivaldybė pasirengusi šį objektą perduoti valdyti ir naudoti viešai atrinktam partneriui pagal koncesijos sutartį, kuri tęsis 15 metų.

Pasiūlymų konkursui laukiama iki 2015 m. vasario 20 d.

„Tokie yra savivaldybės įsipareigojimai pagal ES finansavimo ir administravimo sutartį. Ten buvo sąlyga, kad savivaldybė turėtų atrinkti privatų partnerį viešojo konkurso būdu. Mes bandėme įrodyti, kad galbūt to nereikia, bet jie pabrėžė, jog tą sąlygą mes turime vykdyti, nes priešingu atveju dalį suteiktų lėšų reikėtų grąžinti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

Kol kas šiam konkursui dokumentų niekas dar nepateikė. Jei norinčiųjų valdyti kempingą neatsirastų, esą teks švelninti reikalavimus ir iš naujo skelbti konkursą.

Iki šiol kempingą valdęs Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras konkurse dalyvauti negalės, nes yra viešoji įstaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių