Jono kalnelyje iškilmingai iškelta Trispalvė

Uostamiestyje, Bastionų komplekso Jono kalnelio saloje, iškelta Trispalvė. Į ceremoniją susirinko šimtai klaipėdiečių.

Trispalvę iškėlė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės nariai.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną klaipėdiečiai pradėjo tradiciškai – dalyvaudami Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje.

Per ceremoniją klaipėdiečiams įspūdingos muzikos pasirodymą dovanojo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras, kartu su jo vadovu, dirigentu Egidijumi Mikniumi ir solistėmis – Edita Bodrovaitė ir Daiva Kusaitė-Jurčė.

Trispalvę į Jono kalnelio salą baidarėmis atplukdė šiandien vykstančio vandens sporto festivalio dalyviai. Jie Lietuvos vėliavą pristatė leisdami į orą šalies trispalvės spalvų dūmus.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Vėliau Trispalvę perėmė Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės nariai ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės savanoriai, kurie ją iškėlė klaipėdiečiams giedant „Tautišką giesmę“.

Kasmet Klaipėdos Žvejų rūmai inicijuoja simbolinę akciją „Mūsų Mindaugai“, todėl kiekvienas į Trispalvės pakėlimo ceremoniją atėjęs Mindaugas ar Mindaugė gavo ir simbolinę dovanėlę – Lietuvos vėliavą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
KAD iškėlė rinktinės nariai, o jeigu butų kėlę mūsų būstas būtų kainavę porą tūkstančių mažiausia

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Dėkoju organizatoriams už puikų ir nepamirštamą renginį, o kas nedalyvavo - praleido nematę džiaugsmingų akimirkų miesto Jono kalnelyje!

Puiku

Puiku portretas
Gražu. o štai Vilniuje piktinamasi, kad net Vingio parke per šitmečio šventę neplėvesuoja, nėra Lietuvos vėliavų. Nė vienos!!!l Gal j šiuo metu jau sureaguota. bet tokį akibrokštą pastebėjo ir juo pasipiktino Amerikos lietuviai. Klaipėda- šaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių