Iš kavinių sprunka ir nesumokėję: kas tokiu atveju turi padengti sąskaitą?

Uostamiesčio restoranų ir kavinių padavėjams neretai tenka susidurti ne tik su nemandagiais klientais, bet ir su asmenimis, kurie pavalgę išeina nesusimokėję. Tokiu atveju dažniausiai turi atsakyti padavėjai ir nesumokėtą sąskaitą padengti iš savo piniginės.

Viename uostamiesčio restorane dirbanti Ugnė pasakojo, jog pasivaišinusių, bet nesusimokėjusių būna kiekvieną mėnesį.

Ši problema beveik visuose restoranuose išsprendžiama vienu būdu: užsakymo sumą iki 20 eurų apmoka padavėjas. Jeigu suma didesnė – dalį jos apmoka pati įmonė, tačiau likusią dalį mokėti vis tiek tenka padavėjui.

„Tokios taisyklės. Mums, padavėjams, paaiškinta, jog už savo staliukus esame atsakingi patys. Atėjus tokiam klientui, neretai tenka atiduoti visus per dieną sukauptus arbatpinigius, o žinant, kad padavėjai gyvena iš arbatpinigių, situacija tampa itin nemaloni, nors sąskaitai ir pritaikoma vadinamoji darbuotojo nuolaida“, – pasakojo mergina.

Tokie asmenys pasižymi tuo, kad stengiasi rasti laisvą stalą šalia išėjimo, taip pasprukti – lengviausia.

Pasak Ugnės, susimokėti nesiruošiantieji į restoranus užsuka nepriklausomai nuo metų laiko, oro sąlygų ar paros meto. Tačiau tokie asmenys pasižymi tuo, kad stengiasi rasti laisvą stalą šalia išėjimo, taip pasprukti – lengviausia.

Vasaros metu, kai klientai aptarnaujami terasose, tokių atvejų būna daugiau.

Mergina pastebėjo, kad dažniausiai tokie asmenys nėra asocialūs ar tie, kurie negalėtų sau leisti pavalgyti restoranuose. Nesusimokantys už maistą neretai atvyksta prabangiais automobiliais, savo išvaizda ir elgsena rodo esą yra pasiturintys.

„Turbūt tokie piktavaliai nesuvokia, kaip uždirbami pinigai, nežino jų vertės, todėl taip ir elgiasi. Tie, kurie žino, kaip sunku uždirbti pinigus, kartais tiesiog atneša grąžą į rankas, kad svetimas nepasisavintų“, – kalbėjo mergina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Padavejai Neturi gyventi is arbatpinigiu

Turėtų būti kitaip

Turėtų būti kitaip portretas
Šiaip tai nesąmonė, kad padavėjai patys turi padengti. Reikėtų kreiptis į darbo inspekciją. Kavinė turi užtikrinti apsaugą, o padavėjai priiminėti užsakymus ir maistą nešioti, nes pagal jų darbo specifiką jie nebūna visą laiką salėje ar lauke, turi išeiti maisto paimti ir pan. Priimant į darbą nesutikitevsu tokiomis sąlygomis, o jei liepia padengti vagių padarytus nuostolius - inicijuokite darbo ginčą kreipdamiesi į teritorinę darbo ginčų komisiją. Arba stokit į profesines sąjungas, jos suteiks pagalbą ginče su darbdaviu.

Tam > Kira

Tam > Kira  portretas
Man iš karto kilo mintis dėl kamerų, reiktų padaryti foto ir išdalinti visiems restoranams, kavinėms bei barams.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių