Klaipėdoje daugėja priedangų

Nuo praėjusių metų Klaipėdoje atsirado daugiau negu pusė šimto statinių, pažymėtų ryškiai geltonu priedangos lipduku, reiškiančiu, kad karo atveju gyventojai galėtų ten laikinai pasislėpti. Tikimasi šių vietų skaičių ir toliau didinti.

Pirmąjį priedangai tinkamą statinį uostamiestyje – Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centrą savo vizito metu 2022 m. rugpjūčio pabaigoje paženklino vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Tuomet ji tikino, kad dėl geopolitinių grėsmių pajūris tampa didesnės rizikos zona.

Tad nuo rugpjūčio priedangų skaičius ėmė didėti.

Klaipėdos savivaldybė iš pradžių buvo numačiusi bent 38 priedangai tinkamus statinius, kuriuose tilptų 7 317, arba 4,8 proc., miesto gyventojų, bei 32 kolektyvinės apsaugos statinius, kuriuose tilptų beveik trečdalis gyventojų.

Šiuo metu Klaipėdoje priedangoms tinkančių statinių skaičius jau perkopė pusę šimto.

Klaipėdos mieste yra parinktos ir patvirtintos 59 priedangos.

„Klaipėdos mieste yra parinktos ir patvirtintos 59 priedangos. Iš jų nepažymėtos priedangos lipduku keturios. Šiuo metu pasirašomos dar keturios sutartys su patalpų valdytojais. Priedangų parinkimo ir tvirtinimo komisija toliau tęsia darbą, ieškodama patalpų, tinkančių pritaikyti priedangoms“, – pranešė Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vyresnysis specialistas Giedrius Gylys.

Šiose priedangose laikinai galėtų pasislėpti 15 043 žmonės.

Jau yra sukurtas ir visiems gyventojams prieinamas priedangų, esančių uostamiestyje, žemėlapis. Jis skelbiamas interneto svetainėje klaipeda.maps.arcgis.com.

Didžioji priedangų dalis yra Klaipėdos ugdymo įstaigose: Liudviko Stulpino, „Pajūrio“, „Vyturio“, „Saulėtekio“, Vitės, Tauralaukio progimnazijose, taip pat „Aitvaro“, Vytauto Didžiojo, „Žaliakalnio“, „Žemynos“ gimnazijose.

Viešai nurodyta ir penkių žingsnių programa, prasidėjus karui ar kitokiai nelaimei.

Gyventojams pridėta ir nedidelė atmintinė, kokius maisto produktus, dokumentus ir kitus daiktus būtina turėti.

Pavyzdžiui, maisto atsargų reikia turėti pasiruošus bent 72 valandoms, kol bus pradėta teikti pagalba.

Taip pat rekomenduojama pasiruošti svarbiausius dokumentus, jų kopijas, vaistus ir kitus daiktus, kurių prireiktų, jei tektų evakuotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
Didėja ne priedangų, bet prietrankų, kurie slėptuvę tokiu žodžiu pavadino.

šita prietranka

šita prietranka portretas
tokia pat ministrė kaip mano b y b is kulkosvaidis

Kaziux

Kaziux portretas
Ar ministrės darbas su popieriukais po miestą trintis?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių