Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant

Šių metų pirmąjį keleivinį laivą su prancūzų turistais Klaipėda pasitiko žiemiškai. Šiemet į mūsų uostą planuoja atvykti 53 kruiziniai laineriai – daugiau nei pernai, ketinama sulaukti iki 70 tūkst. turistų. Sugrįžta net tos kruizinės linijos, kurios dėl karo grėsmių Ukrainoje buvo sustabdžiusios savo veiklą.

„Sningant turbūt pirmą kartą priiminėjame kruizinį laivą. Nors pernai sezonas prasidėjo dar anksčiau, balandžio 21 d., tada švietė saulė, dabar sninga“, – sutikdama pirmąjį kruizinį laivą kalbėjo Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Su Voliso ir Futūnos vėliava (Prancūzijai priklausančios Ramiojo vandenyno pietvakariuose užjūrio teritorijos, turinčios savivaldos statusą) plaukiojantis laivas „Le Bellot“ – nedidelis – vos 131 m ilgio.

Klaipėdoje šis laineris viešėjo pirmą kartą, todėl laivo kapitonui buvo įteiktas Klaipėdos miesto ženklas, kuris suteikiamas visiems pas mus pirmąkart užsukusiems laivams.

Į ekskursiją išvyko apie 100 žmonių – didžioji dalis keleivių.

„Laukia gana intensyvus kruizinis sezonas. Į Klaipėdą planuoja atplaukti 53 laivai, iš jų 10 pas mus atplauks pirmą kartą. Šį sezoną tikimės atvyksiant apie 60–70 tūkst. kruizinių turistų. Laivu „Le Bellot“ atplaukė 140 turistų. Tai yra prabangus nedidelis laivas, kuriame vos 92 kajutės, o kelionė šiuo laivu kainuoja nuo 6 tūkst. iki 14 tūkst. eurų asmeniui. Turistai – išimtinai prancūzai, turizmo kompanija – taip pat prancūzų“, – kalbėjo R. Savickienė.

Dėl oro sąlygų turistai nevažiavo į ekskursiją dviračiais, tačiau išvyko į bitininkystės ūkį susipažinti su bitininkystės tradicijomis, aplankė Kuršių Neriją, Palangą, Klaipėdą.

Į ekskursiją išvyko apie 100 žmonių – didžioji dalis keleivių.

Turizmo kompanijos į ekskursijas pastaruoju metu įtraukia įvairias degustacijas, gaminimus, nes unikalios patirtys dabar yra pagrindinė turizmo tendencija.

„Šių metų išskirtinumas tas, kad kruizinių laivų skaičius auga, lyginant su praėjusiais metais, kai atplaukė tik 41 kruizinis laivas, šiemet planuoja atvykti 53. Kitų metų sezonui jau yra užregistruota 60 laivų. Sugrįžta ir vokiečių kruizinių linijų laivai. Turbūt žmonės susigyveno su baimėmis dėl karo grėsmės. Gyvenimas daro savo, kruizinės linijos turi dirbti“, – teigė R. Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ir turistai pamate toki baisu kr terminalo vaizda,net nelipo is laivo....

Anonimas

Anonimas portretas
kaip baisu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių