Klaipėdoje specialiuoju priedangos ženklu bus pažymėti 38 statiniai

Klaipėdoje auga priedangomis karo agresijos atveju tapsiančių vietų skaičius. Iš viso uostamiesčio savivaldybė jau patvirtino 38 tokias vietas, kuriose būtų galima bent laikinai pasislėpti. Tikimasi šių vietų skaičių ir toliau didinti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio, įvertinus dabartinę situaciją, vietų yra per mažai, be to, į jų paieškos procesą dar neįsitraukė svarbios įmonės.

"Pasitarėme su Klaipėdos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, jiems ministerija pavedusi koordinuoti priedangų atsiradimą ir plėtrą. Bus sudaryta darbo grupė, ją sudarys mūsų ir jų žmonės. Klaipėdos mieste į tas vietas telpa vos 5 proc. žmonių. Kadangi čia savivalda, į bendrą procesą nėra įtrauktos stambios įmonės ar tam tikros valstybės įmonės, skaičiai kol kas yra kuklūs, bet tikimės, kad rimtai pradėjus dirbti darbo grupėje priedangų skaičius paaugs", – teigė G.Neniškis.

Kiekvieną atrastą vietą būtina apžiūrėti, ar ji atitinka nustatytus reikalavimus, pasitarti su pastato savininkais.

Greitu metu bus paviešintas jau patvirtintų priedangų sąrašas. Jis bus prieinamas visiems uostamiesčio gyventojams.

Tikimės, kad rimtai pradėjus dirbti darbo grupėje priedangų skaičius paaugs.

"Sąrašas jau dabar yra, bet tik juodraštinis variantas. Jis bus patvirtintas pagal procedūras ir tikimės, kad skaičius po truputėlį judės į priekį. Yra tam tikrų niuansų – kai kurios vietos yra privačiuose objektuose, tad reikės susitarti su savininkais, kad jos būtų naudojamos kaip priedanga", – nurodė direktorius.

Sąraše veikiausiai bus ne tik Klaipėdos mieste, bet ir rajone esančios priedangos, – Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bendradarbiauja su visomis savivaldybėmis.

"Reikia pripažinti, kad Klaipėdoje veikiausiai didžiausios galimybės, įvertinant, kad turime tam tikras uosto bendroves, yra pastatų, kuriuos būtų galima panaudoti, jei būtų sutarta. Svarbu, jog vieta būtų arti, kad žmonės galėtų greitai pasislėpti. Tai turi būti proporcingai išdėstyta, kad visuose gyvenamuosiuose kvartaluose tokių vietų būtų. Tikimės, sąrašas pilnės. Ir tikimės, kad to nereikės, kad čia tik formalumas", – vylėsi G.Neniškis.

Rugpjūčio pabaigoje pirmąsias priedangas uostamiestyje pažymėjo Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Tąkart ji specialų ryškiai geltoną lipduką užklijavo ant Karalienės Luizės jaunimo centro ir Klaipėdos savivaldybės pastato, esančio Liepų gatvėje.


Šiame straipsnyje: priedangapriedangos Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

priedanga

priedanga portretas
o kodel ne tiesiai sviesiai lietuviskai : landyne - prieglauda nrkomanams ir bomzams ? jus ponai verslininkai kai viniojat politikos suda i auksini popieriuka pirstus dazniau plaukites o tai vanelina kai kanors palieciat....

>Ar dar...

>Ar dar... portretas
Išsipagiriok, vatnike nelaimingas.

Ar dar kam neaišku?

Ar dar kam neaišku? portretas
Įleido daugybę recidyvistų ir jų vaikų, kurių kilmė Ukraina. Vyks skerdynės pas mus. Taip, kaip buvo Šiaurės LENKIJOJE po 2000 m. Lenkai nebežinojo kaip gelbėtis nuo ukrainiečių tuomet, dabar jie jų nepriima, siunčua į Lietuvą. Taigi. Skerdynės vyks artimoje aplinkoje. Šitos priedangos bus izoliacijos zonos sužvėrėjusiems ukrainiečių ir jų vaikams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių