Klaipėdoje – šventinių renginių gausa

Jau šiandien uostamiestyje prasidės aibė šventinių renginių. Pirmą kartą vyks „Žuvies dienų“ festivalis, taip pat bus apstu muzikos ir šokių kolektyvų pasirodymų, dirbtuvių, edukacijų, ceremonijų, koncertų ir kitų įvairiausių pramogų.

Penktadienį, „Burių dieną“, nuo pat ryto prasidės skanėstų ir amatininkų dirbinių mugė senamiesčio gatvelėse (Kalvių, Kepėjų, Kurpių, Mėsininkų, Žvejų g.). O mugės teritorijoje iki pat vakaro linksmins liaudies muzikos kapelų ir Žvejų rūmų kolektyvai.

Taip pat šiandien 14 val. Smiltynėje vyks „Albatroso“ apdovanojimų ceremonija prie paminklo „Albatrosas“.

19 val. burlaivio „Meridianas“ burių pakėlimo ceremonija, o po jos Karlskronos aikštėje – koncertas „Sveika, Vasara!“.

Penktadienį bendram tikslui susivienijo ir pranciškonų vienuoliai bei liuteronų bendruomenė. Tad 16 val. vyks teatralizuota jų eisena (nuo Senojo turgaus iki Atgimimo aikštės), o 18 val. Atgimimo aikštėje vyks koncertas „Atstatykime Šv. Jono bažnyčią Klaipėdos senamiesčio širdyje“.

Šeštadienis, pavadintas „Jūros diena“, taip pat bus gausus renginių. Visą dieną Teatro aikštėje veiks muzikuojantis ir šviečiantis akvariumas. Taip pat čia nuo ryto bus siūlomos įvairios pramogos vaikams: sūpuoklės, pleneras, vaikiškų prekių turgelis, šeimyninė žvejyba.

Nuo 10 val. prasidės Klaipėdos laivų parado veiksmas Dangės upėje: Klaipėdos baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybės, upės laivų paradas, Vikingų valčių varžybos.

Nuo 11 val. įvairiose miesto erdvėse startuos Gatvės muzikos diena. Skelbiama, kad uostamiesčio gatvėse koncertuos per 50 atlikėjų. Ant važiuojančios platformos pasirodys ir muzikuojantis Žvejų rūmų dviratis.

12 val. Žvejų gatvėje bus bandoma viršyti rekordą ir iškepti ilgiausią žuvų kepsnį. Šiam kepsniui prireiks apie 100 kg žuvų.

Nuo 12 val. bus galima nemokamai apsilankyti Klaipėdos pilies, Lietuvos jūrų ir Laikrodžių muziejuose.

17 val. Atgimimo aikštėje vyks „Vilties miesto“ koncertas „Jauni ir viltingi“.

20.35 val. – Klaipėdos laivų parado veiksmas Kuršių mariose: uosto vilkikų ir locmanų laivų šokiai, naktinis iliuminuotų Klaipėdos laivų paradas, šviesų ir muzikos reginys mariose.

Sekmadienį, „Vilties dieną“, 9 val. startuos tradicija tapęs „Vilties bėgimas“.

Šią dieną uostamiesčio bažnyčiose tikintieji švęs Sekmines.

O 15 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) vyks XXIII Tarptautinio Stasio Šimkaus chorų konkurso dalyvių finalinis koncertas „Draugai draugams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
šaunu, kuo daugiau renginių.

na tai

na tai portretas
galėjot pradėt šventes nuo ryto 6 ir iki 15val.:D) Jau tep senių skundų dėl triukšmo bijo kad geriausią laiką - vakarą, palieka be nieko..Ir kam tie vienuoliai į šventės programą įkišti? Neužtenka kad maltiečiai su savo sriuba pastoviai į akis lenda medžiodami kuo daugiau žmoniu savo sektai? ///////////Visi savivaldybėj labai dievobaimingi patapo...:D)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių