Klaipėdos baseine – išskirtinės galimybės norintiems prisijaukinti vandenį

  • Teksto dydis:

„Plaukimas labai stipriai pakeitė mano gyvenimą“, – tikina Klaipėdos baseine gelbėtoju dirbantis Daivoras, išmokęs plaukti vyresniame amžiuje. Gyvenimo be vandens treniruočių dabar neįsivaizduoja ir penkiasdešimtmetį perkopusi Ramunė, savo vaikystės svajonę įgyvendinusi, kai užaugo pačios vaikai. Klaipėdos baseine per penkerius metus plaukti išmoko keli tūkstančiai vaikų ir suaugusiųjų.

Tikslas – laimingas klientas

Klaipėdos baseinas su džiaugsmu pasitinka šeštąjį sezoną, pristatydamas kampaniją „Laimingas klientas“, ir norintiems prisijaukinti vandenį siūlo išskirtines sąlygas. Per penkerius veiklos metus spėta susidraugauti su daugeliu nuolatinių lankytojų, kurie neįsivaizduoja dienos be treniruočių vandenyje.

Tad neatsitiktinai daugiafunkcis sveikatingumo centras savo naują sezoną pasitinka šūkiu „Laimingas klientas – laimingi ir mes!“. Siekdamas, kad klientai būtų patenkinti, baseinas nuolat stengiasi gerinti sąlygas – atsinaujina, suteikia patogią ir saugią aplinką.

Naujajam sezonui skirtoje fotosesijoje dalyvavę klientai – nuolatiniai Klaipėdos baseino lankytojai. Prikalbinti juos dalyvauti fotosesijoje nebuvo sudėtinga. Skirtingo amžiaus fotosesijos dalyviams baseinas jau yra tapęs gyvenimo dalimi.

Mažasis Jonas, kuris į užsiėmimus važiuoja iš Kauno, kelis kartus per savaitę lanko individualias plaukimo pamokas ir tobulina savo įgūdžius. Povilas baseine lankosi nuo pirmosios atidarymo dienos ir kiekvieną rytą darbuotojus džiugina savo šypsena. Jaunas ir motyvuotas Lukas lankė plaukimo užsiėmimus baseine, o dabar čia dirba gelbėtoju.

Per fotosesiją klientų ir visos komandos nuotaikos buvo džiugios, tad visiems buvo lengva ir nesudėtinga dirbti kartu. Komandos svarbiausia užduotis buvo perteikti klientų emociją, pagauti kiekvieną akimirką, o vandens prisilietimas puikiai padėjo tai įgyvendinti.

Kompleksus – į šalį

Suaugusieji rūpinasi vaikų mokymu plaukti, bet pamiršta, kad šie įgūdžiai reikalingi visiems. Klaipėdos baseine gausu sėkmės istorijų, kai vyresniame amžiuje išmokę plaukti lankytojai tampa varžybų, triatlono dalyviais, gelbėtojais ar sveiko gyvenimo būdo propaguotojais.

51 metų Daivoras pasinaudojo galimybe nemokamai išmokti plaukti, dalyvaudamas projekte „Tu gali“. Tuomet buvęs bedarbis dabar sunkiai įsivaizduoja, kad būtų galėjęs išmokti taisyklingai plaukti be profesionalų pagalbos. Jam sunkiausiai sekėsi įvaldyti kvėpavimą, tačiau, kaip pats sako, kai turi didžiulį norą – atsidaro visos durys. Šiandien Daivoras gali didžiuotis ne tik mokėdamas taisyklingai plaukti, gelbėti bei saugoti kitų gyvybes, bet ir džiaugiasi plaukimo, triatlono varžybų apdovanojimais.

„Amžius – ne kliūtis mokytis ką nors naujo. Plaukimas – idealiausias sportas mano amžiaus žmonėms. Tereikia tik nustumti kompleksus į šalį ir ateiti mokytis plaukti“, – kvietė Daivoras, šią vasarą gelbėtojo duonos paragavęs ir Smiltynės paplūdimyje.

Ramunė plaukti išmoko, kai jai buvo 52. Sulaukė, kol netoli namų pastatė baseiną, ir atėjo čia įgyvendinti savo vaikystės svajonės pas trenerę Aušrą Gardžiulienę. „Kol išmokau plaukti, teko išgerti pusę baseino“, – šiandien juokauja moteris.

Atsisakyti pomėgio plaukti jos neatbaidė net stuburo operacija – iki tol į treniruotes Ramunė neretai ateidavo tik išgėrusi vaistų nuo skausmo. Į baseiną ji grįžo vos po mėnesio reabilitacijos ir nepasigailėjo.

„Vanduo žmogų atpalaiduoja. Kartais po dienos darbų vos kojas pavelku, kol ateinu iki baseino, bet po treniruotės galiu kalnus versti“, – tikino 57 metų Ramunė, dalyvaujanti veteranų varžybose ir prisidėjusi prie visą parą trukusio plaukimo maratono Klaipėdos baseine.

Per penkerius metus centre išmoko plaukti daugiau nei 2 000 vaikų ir 1 000 suaugusiųjų.

Siūlo daugiausia treniruočių

Klaipėdos baseinas naujame sezone turi 80 plaukimo grupių, kurias pagal poreikį bus galima didinti, ir 20 vandens treniruočių – tai daugiausia vandens treniruočių, siūlomų Vakarų Lietuvoje.

Kiekvieną sezoną trenerių ir gelbėtojų komandą papildo nauji, motyvuoti savo srities profesionalai, kurie nuolat stengiasi tobulėti ir moko pagal Klaipėdos baseino specialiai sudarytą programą.

Sveikatingumo centras džiaugiasi, kad kasmet plaukimo džiaugsmą atranda vis daugiau mažų ir didelių pajūrio gyventojų, patvirtinančių, kad gyvenant prie jūros mokėjimas plaukti yra didžiulis privalumas. Kasmet besimokančiųjų gretas papildo ir vis daugiau suaugusiųjų. Vieni ateina norėdami patobulinti plaukimo techniką, gerinti sveikatos būklę, o kiti mokosi plaukti nuo nulio.

Išmokusiųjų plaukti – tūkstančiai

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad reguliariai plaukiojantys žmonės būna geresnės nuotaikos. Vienas iš didžiausių plaukimo privalumų – ši sporto šaka veikia visą kūną, tonizuoja raumenis, didina jėgą ir ištvermę, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Plaukimas taip pat yra nuostabi galimybė kiekvienam, norinčiam sudeginti daugiau kalorijų.

Kiekvienais metais plaukimo užsiėmimus lanko apie 800 uostamiesčio ir 500 Klaipėdos rajono vaikų. Jų gretas papildo apie 50 suaugusiųjų. Sezono metu mokomi plaukti per 1 600 vaikų ir suaugusiųjų tiek iš miesto, tiek iš rajono. Kasmet galimybė išmokti plaukti suteikiama ir vaikams iš socialiai remtinų šeimų.

Per penkerius metus centre išmoko plaukti daugiau nei 2 000 vaikų ir 1 000 suaugusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis į temą

Klausimėlis į temą portretas
O higiena ten kaip? Kas tikrina ir kada, koks dezinfekcijos grafikas bei priemonės?

Kodėl KLAIPĖDOS BASEINAS

Kodėl KLAIPĖDOS BASEINAS  portretas
neturi nuolaidų turintiems KLAIPĖDIEČIO KORTELĘ ?

to abonimas

to abonimas portretas
Jusu asmenin patirtis? Ae seip vidiniai demonai neleidžia kartia spasidziaugti uzkitus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

  • Klaipėdoje – nauja būsto įrengimo ir technologijų paroda „Supernamai“
    Klaipėdoje – nauja būsto įrengimo ir technologijų paroda „Supernamai“

    Šį savaitgalį (spalio 18–20 d.) Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmą kartą vyksta būsto įrengimo ir technologijų paroda „Supernamai“. Šis renginys į vieną vietą pritraukia būsto savininkus ar juo bes...

  • Į klaipėdiečių butų duris beldėsi ugniagesiai
    Į klaipėdiečių butų duris beldėsi ugniagesiai

    Spalio 15–17 d. į klaipėdiečių butus beldėsi Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai. Šiais apsilankymais siekta atsakyti į gyventojams rūpimus klausimus, konsultuoti, kaip elgtis gaisro ar kitos nelaim...

  • Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams – parama fasadų atnaujinimui
    Klaipėdos senamiesčio pastatų valdytojams – parama fasadų atnaujinimui

    Klaipėdos savivaldybė šiais metais siūlo dvi programas, pagal kurias galima gauti finansavimą darbams reprezentacinėje miesto dalyje: tęsiama paveldo pastatų tvarkymo programa bei naujai startavo senamiesčio fasadų tvarkymo programa. ...

  • Klaipėdos pareigūnai dalijo atšvaitus ir priminė, kad juos dėvėti yra itin svarbu
    Klaipėdos pareigūnai dalijo atšvaitus ir priminė, kad juos dėvėti yra itin svarbu

    Ketvirtadienio ankstų rytą Klaipėdos pareigūnai prie uostamiesčio ugdymo įstaigų, esančių Kretingos ir Gedminų gatvėje, vykdė tikslinę priemonę – į mokyklas besirenkantiems moksleiviams vėl dalijo atšvaitus, priminė, kodėl juos r...

    1
  • Vietoje bulvių ir burokų – moderni erdvė
    Vietoje bulvių ir burokų – moderni erdvė

    Prie Senojo turgaus esanti sena asfaltuota aikštė, kurioje dabar prekybininkai prekiauja bulvėmis ir burokais, turėtų virsti modernia viešąja erdve. ...

    21
  • Ištrūkę iš pabėgimų bunkerio
    Ištrūkę iš pabėgimų bunkerio

    Šalia Klaipėdos geležinkelio stoties kadaise apleistas ir nenaudojamas Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeris tapo pramogų vieta. Čia per vieną valandą, sprendžiant galvosūkius, reikia ištrūkti iš požemio. Adrenalino tikrai netr...

  • Kovojo dėl kilnaus tikslo
    Kovojo dėl kilnaus tikslo

    Kaune vykusiame paramos turnyre „Let’s join the fight together“ sportininkai kovojo dėl bendro tikslo – paremti vaikus, sergančius sunkiomis onkologijos ligomis. Ši jau tradicija tapusi socialinė sporto iniciatyva, kurią pala...

  • Paviešinus asmens duomenis – pasekmės
    Paviešinus asmens duomenis – pasekmės

    Socialiniuose tinkluose žmonės linkę pasidalinti savo asmeniniais duomenimis. Vieni praneša, kuriuo adresu galima atsiimti atiduodamus daiktus, kiti palieka savo telefono numerį, esą prireikus gali suteikti ir moralinę pagalbą. Tačiau sukčiai t...

    3
  • Danguje – keistų šviesų virtinė
    Danguje – keistų šviesų virtinė

    Paryčiais, dar nepatekėjus saulei, daugybėje Lietuvos vietų stebėtas keistas reiškinys – šviečiančių ir greitai dangumi judančių objektų virtinė. ...

    5
  • Po pirmojo Seimo rinkimų turo trečias likęs A. Pocius ieškos teisybės
    Po pirmojo Seimo rinkimų turo trečias likęs A. Pocius ieškos teisybės

    Parlamentaras, konservatorių partijos atstovas Arvydas Pocius, po pirmojo rinkimų turo likęs trečias, neketina nuleisti rankų ir paprašė perskaičiuoti balsus. Baltijos vienmandatės rinkimų apygardos vadovė mano, kad perskaičiavimui nėra joki...

    16
Daugiau straipsnių