Klaipėdos gimnazijose trūksta kalbų mokytojų

Klaipėdos mokyklos jau dabar ruošiasi naujiesiems mokslo metams ir ieško, kas moksleiviams galėtų dėstyti lietuvių, ispanų ar prancūzų kalbas. Kalbų mokymo poreikis mokyklose priklauso nuo turimų specialistų ir nuo mokinių pasirinkimo.

Vydūno gimnazijos direktoriaus Arvydo Girdzijausko teigimu, pernai jo vadovaujamos mokyklos mokiniai antrąją užsienio kalbą daugiausia rinkosi mokytis rusų, dabar mokykla paskelbė, kad ieško prancūzų ir ispanų kalbų specialistų.

„Mokyti prancūzų kalbos galėsime tik tada, kai turėsime specialistą. Mano žiniomis, visoje Klaipėdoje yra tik penki prancūzų kalbos mokytojai, kurie pamokų turi ne vienoje mokykloje, todėl jie fiziškai nebespėja visko aprėpti. Šiaip tai yra problema, mokyklos galbūt ir norėtų siūlyti mokytis įvairesnių kalbų, bet tam reikia specialistų“, – teigė A. Girdzijauskas.

Prieš kelerius metus šioje gimnazijoje nuskambėjo istorija apie rusų kalbos mokytoją, kuri per pamokas šlovino V. Putino režimą, tačiau esą ji šioje mokymo įstaigoje jau senokai nebedirba, ją pakeitė nuo karo pabėgusi ukrainietė pedagogė.

Mokyklos galbūt ir norėtų siūlyti mokytis įvairesnių kalbų, bet tam reikia specialistų.

„Mums pasisekė, pas mus dirba ukrainietė, rusų ir anglų kalbų specialistė. Mes ja labai džiaugiamės, vaikai labai patenkinti, ir mes patenkinti, tačiau yra bėda, kad rusų kalbos mokytojų niekas neberuošia“, – tvirtino A. Girdzijauskas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus duomenimis, ispanų kalbą, kaip pasirenkamąjį dalyką, siūloma mokytis Vytauto Didžiojo gimnazijos (VDG), „Varpo“, „Ąžuolyno“ ir „Žemynos“ gimnazijų moksleiviams.

Be to, „Vėtrungės“ ir „Žemynos“ gimnazijose galima pasirinkti ir lotynų kalbą, o kinų kalba buvo dėstoma S. Dacho progimnazijoje.

Prancūzų kalbą moksleiviai gali rinktis „Aukuro“, „Ąžuolyno“, Suaugusiųjų, „Varpo“, VDG, „Vėtrungės“ ir „Žemynos“ gimnazijose bei Martyno Mažvydo progimnazijoje.

Klaipėdos mokyklos jau ruošiasi naujiems mokslo metams ir ieško kalbų mokytojų.

„Pajūrio“ ir Klaipėdos uostamiesčio progimnazijoms bei „Aitvaro“ gimnazijai trūksta lietuvių kalbos mokytojų, be to, „Aitvaro“ gimnazijai reikėtų ir ispanų bei rusų kalbų specialistų.

S. Dacho progimnazija naujiems mokslo metams ieško prancūzų kalbos mokytojo, „Vyturio“ progimnazijai reikėtų anglų ir prancūzų kalbų mokytojų.

„Smeltės“ progimnazijai nuo šių metų rugsėjo 1-osios taip pat reikėtų prancūzų kalbos mokytojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bizniui

Bizniui portretas
Tu savo vaikus gali mokyti nuotoliniu nuo lopšelio iki magistro. Biznierius jobšt

Biznis žino kaip rast darbuotojų

Biznis žino kaip rast darbuotojų portretas
O savivaldybės ne. Paruoškit gerą pasiūlymą, mokykit nuotoliu. Čia kaip apie blogus šokėjus... Jei nemoka organizuoti, tai neikit į tas oareigas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių