Klaipėdos senamiesčio gyventojai triukšmo neišvengs?

Senamiestyje gyvenančius klaipėdiečius savaitgaliais trikdo iš netoliese esančių barų sklindantys garsai, tačiau miesto širdyje uždaryti pasilinksminimo įstaigas ar sutrumpinti jų darbo laiką veikiausiai nebūtų racionalu. Visgi besiskundžiančiųjų nemažėja, o maitinimo įstaigos ir toliau moka baudas.

Problema dėl triukšmo neblėsta – klaipėdiečiai, gyvenantys pagrindinėse senamiesčio gatvėse, pareigūnams arba savivaldybės darbuotojams vis skundžiasi užeigų triukšmu.

Nors baruose ir restoranuose vakarais, suprantama, nebūna tylu, tačiau toks naktinis gyvenimas liudija miesto gyvybingumą, be to, maitinimo ir pramogų verslas sukuria daug darbo vietų.

Vis dėlto gyventojams svarbesni jų pačių interesai. Savivaldybės svetainėje, skiltyje „Praneškite apie problemą mieste“, vienas klaipėdietis paskelbė įrašą, kuriuo pranešė, esą Žvejų gatvėje įsikūrusiame bare po 22 valandos vakaro sklido garsi muzika.

Kaip teigė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas, skundų bei pranešimų apie iš barų sklindančią garsią muziką gaunama nuolat, todėl Viešosios tvarkos skyriaus atstovai vykdo patikrinimus ir nakties metu.

Triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 150 iki 600 eurų.

„Jei užfiksuojame, kad iš patalpų pro atviras duris ar kitas angas garsas sklinda į aplinką ir trikdo asmenų rimtį, poilsį ar darbą, atsakingiems asmenims yra taikomos Administracinių nusižengimų kodekso 48 straipsnyje numatytos nuobaudos“, – teigė L. Lapinskas.

Pasak L. Lapinsko, savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 150 iki 600 eurų.

Jeigu administracinis nusižengimas padarytas pakartotinai, gali grėsti bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų.

„Pastarojo patikrinimo, vykdyto naktį iš birželio 7 į 8 dieną, metu užfiksuoti du tokie pažeidimai dėl triukšmo, už juos surašyti administracinių nusižengimų protokolai“, – tvirtino poskyrio vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buduliai, išmokit triukšmaut kultūringai!

buduliai, išmokit triukšmaut kultūringai! portretas
Šitie trankios muzikos ir lėbavimo mėgėjai, matyt, nėra gyvenę civilizuotose, kultūringose valstybėse, kad naktį leisti garsiai "bumčikus" ir klykauti lyg išprotėjus jiems yra norma. Ne , tai - NĖRA NORMA. Klaipėdiečiai privalo išmokti triukšmauti kultūringai, gerbti kito poilsį , o ne tik tenkinti savo gyvuliškus instinktus.

Skundų tik daugės

Skundų tik daugės portretas
Senamiestyje statomi nauji gyvenamosios ir viešbučių paskirties pastatai, tai skundų tik daugės, nes nesuderinama su naktinių barų veikla, kurie nesilaiko įstatymų ir taisyklių. Senamiesčio gyvybingumas neturi būti matuojamas bumčikais ar apsvaigusiųjų šlaistymusi, Žvejų g. ir taip minima beveik kiekvienoje policijos įvykių suvestinėje.

Eikit jūs sikt kluikos

Eikit jūs sikt kluikos portretas
darot iš miesto kapines užmirše kad ne vieni jus čia gyventojai Kokios dar taisyklės naktibariam? Kavines jiem reik už miesto iškelt? A jum su galva viskas gerai? Patis varykit von i užmoesti ko tupit tam senamiesti isiskėte kap vorai laukdami musiu? Po sajudžio susiprixvatizavot su giminelėm visa centra tai dabar išsi p i sinėjat kur tik galit. Niekur Europoj nėr tokiu durnysčiu kap pas mus. Ir net Vilniuj nėr. Jau nuo 22 valandos niekur nenuvažiuosi neparvažiuosi nors per nakti turėtu transportas veikt. Viskas uždaryta. A čia normalu? Ir gėdos turėkit tep aršiai terorizuot žmones - kiek čia pasmus tos vasaros ir smagaus laiko. Baikit smaugt žmones savo taisyklėm
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių