Klaipėdos universitete apsilankė Ukrainos ambasadorius

Klaipėdos universitete (KU) apsilankęs Ukrainos ambasadorius Petro Beshta kalbėjo ne tik apie sunkią padėtį trečius metus karo alinamoje Ukrainoje, bet ir apie Klaipėdos ir Ukrainos studentų susivienijimą, aukštųjų mokyklų organizacijų veiklas. Užsiminta ir apie tai, kad rusų kalba ir toliau išlieka Ukrainoje, atsisakyti jos neskuba nei jaunoji, nei vyresnioji kartos.

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto bendruomenė sulaukė svečių. Ukrainos ambasadorius P. Beshta atvyko papasakoti apie dabartinę situaciją Ukrainoje ir atsakyti studentams į rūpimus klausimus.

Susitikimo metu pristatyta jaunimo grupė „Ukrainian Youth Group in Lithuania“, šios ukrainiečių ir KU studentų organizacijos tikslas suburti ukrainiečius ir aktyvius Lietuvos jaunuolius, rengti labdaros akcijas, steigti paramos fondus, kurių dėka galima būtų padėti nuo karo nukentėjusiems ir kovojantiems žmonėms.

Bendruomenė siekia plėsti savo veiklą visoje Lietuvoje, užmegzti kokybiškus ryšius su kitomis šalies jaunimo organizacijomis, sukurti stiprų Ukrainos jaunimo bendruomenės tinklą ir visose Baltijos šalyse.

Ukraina juk prasideda nuo mūsų pačių.

Salėje vienas klausytojų ambasadoriui uždavė klausimą apie Ukrainos kalbos svarbą, esą ukrainiečių kalba persipynė su rusų, o Ukrainos jaunimas bendrauja tiek tarpusavyje, tiek su kitataučiais dažniausiai rusų kalba.

Nuskambėjo frazė, kad karo nualintoje šalyje dar vis kalbama šalies agresorės kalba, taip pat ja bendraujama tarp jaunimo, moksleivių ir studentų.

Atsakydamas į šį klausimą, Ukrainos ambasadorius pabrėžė, kad žmogaus versti kalbėti viena ar kita kalba nereikėtų, tačiau parodyti pavyzdį jaunimui gali kiekvienas ukrainietis kalbėdamas savo gimtąja kalba.

„Jaunimas turi matyti pavyzdį iš savo tėvų, įžymybių ar svarbių šalies asmenybių, kurios kalba tautos kalba. Tačiau tai daryti nereikia versti žmonių, Ukraina juk prasideda nuo mūsų pačių“, – teigė P. Beshta.

Pats P. Beshta viso susitikimo metu kalbėjo ukrainiečių kalba.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos universitetasUkrainos ambasadoriusPetro Beshtakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių