Klaipėdos valdžia vertins UEFA lygio stadiono galimybes

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valdžia ruošiasi dar kartą aiškintis iki 15 tūkst. vietų regioninio stadiono statybų galimybes – beveik prieš dešimtmetį atlikto tyrimo dabar nebeužtenka.

Savivaldybė centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė rinkos konsultaciją dėl 2013 metais parengtos galimybių studijos atnaujinimo.

„Privaloma komplekso sudėtinė dalis – futbolo stadionas turi talpinti ne mažiau kaip 15 tūkst. žiūrovinių vietų bei atitiktų šiandieninius ir ateities UEFA reikalavimus“, – nurodoma dokumente.

2013 metais bendrovės „Nacionalinių projektų rengimas“ atlikto tyrimo išvadose nurodyta, kad tai turėtų būti žemesnės kategorijos 8-10 tūkst. vietų stadionas.

Sporto kompleksas numatomas rytiniame Klaipėdos pakraštyje, tarp Palangos kelio, Tilžės ir Klemiškės gatvių.

Per laikotarpį nuo paskutinės galimybių studijos parengimo iki šių dienų mieste atsirado naujų sporto infrastruktūros objektų.

Stadiono statyba rekomenduojama ir 2020 metais Klaipėdos savivaldybės užsakymu mažosios bendrijos „Begra“ už 7,9 tūkst. eurų parengtos galimybių studijos išvadose. Jame vieta ir stadiono dydis nedetalizuojami, tačiau pažymėta, jog jis būtinas įvertinus sporto šakos populiarumą mieste – futbolas masiškumu jau lenkia krepšinį.

Dalis 2013 metais parengtoje studijoje numatytų sporto objektų jau pastatyta kitur.

„Per laikotarpį nuo paskutinės galimybių studijos parengimo iki šių dienų mieste atsirado naujų sporto infrastruktūros objektų, kurie buvo planuojami ir šiame komplekse“, – skelbia savivaldybė.

Per devynerius metus Klaipėdoje pastatytas 50 metrų plaukimo baseinas, rekonstruota futbolo mokykla, projektuojamas dengtas futbolo maniežas, pritarta koncesijos sutarčiai dėl ledo arenos su sporto salėmis statybos ir valdymo, suplanuotas sunkiosios atletikos centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
turim geroj vietoj stadiona,net is centro gali pescias ateiti.tik reikia ji renovuoti ,kaip kaunas renovavo ir padare stadiona saldainiuka auksciausio lygo ir kainavo tai desimt kartu pigiau uz vilno griuvesius.renovuokit senaji miela grazu stadiona nereikia mums kazkokiu gremezdu uz simtus milijonu.o klaipedoj net nera auksciausios lygos komandos.is vis futbolas zuves klaipedoj,talentu treneriai neisaugina,stebejau vaiku treniruotes net juokinga,stovi treneris o vaikai begioja ir spardo kamuoli kur papuola,nei technikos moko,nei jokiu futbolo elentu.tai kas isaugs kaip dabar lietuviskai vadinasi futbolas kojaspyris,ar kojaspirdymas,va ir isaugs kojaspirdziai,geda uz klaipedos futbola.

Ignas

Ignas portretas
Geriausia vieta būtų Kalotėje

4

4 portretas
Stadionas jau senai reikalingas Klaipėdai, tik ta vieta nelabai patogi žmonėms, ten teks dar labai daug pastatyti reikės visko, kad prieš ir po varžybų galima būtų ir apsiprekinti ir atšvęsti pergales, gal ir viešbutis nepamaišytų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių