Kurs paspirtukų naudojimo Klaipėdoje tvarką

Politikai siūlo kitiems metams parengti paspirtukų naudojimo Klaipėdos mieste tvarką. Tarybos narius erzina ne tik gatvėse, bet net ant stogų paliekami paspirtukai.

„Aš galvojau, kad tokia yra. Bet Viešosios tvarkos skyrius patikino, kad tokios tvarkos neturime. Yra akivaizdi netvarka. Senamiestis yra mažas. Jame turi tilpti verslai, automobilių stovėjimo vietos ir paspirtukai. Gal baigtųsi paspirtukų mėtymas autobusų stotelėse ir kitose vietose“, – aiškino tarybos narys Ugnius Radvila.

Politikas tikino, kad Vilniuje numatyta daugiau nei pusė tūkstančio konkrečių vietų, kur paspirtukai yra nuomojami, paliekami ar laikomi.

„Galėtų būti ir Klaipėdoje paruoštas žemėlapis, kur paspirtukai būtų statomi. Tuomet galėtume įvertinti šio verslo rinkliavos dydį, galima būtų objektyviau tai paskaičiuoti. Klaipėdoje verslas per metus vos kelis šimtus eurų sumoka į biudžetą. Kituose miestuose tai yra ženkliai didesnės sumos“, – tvirtino politikas.

U. Radvila aiškino, kad iš gyventojų nuolat sulaukiama skundų dėl netvarkingai paliekamų paspirtukų.

Kolegai pritarė ir kitas tarybos narys Vidmantas Dambrauskas.

„Kol verslui tai nieko nekainuoja, tol bus netvarka. Aš mieste matau klaipėdiečius, važinėjančius savais paspirtukais. O nuomojamais mažai kas važinėja. Jau vyksta diskusijos dėl Kelių eismo taisyklių pakeitimo. Trūksta infrastruktūros. Jie kelia didelį pavojų ir sudaro daug problemų“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Politikai net ėmė diskutuoti, kad gal iš viso uždrausti mieste važinėti paspirtukais, jei neįmanoma užtikrinti tvarkos.

„Nei pridursi, nei atimsi. Labai geras pasiūlymas“, – U. Radvilos pasiūlymu džiaugėsi Kęstutis Bartininkas.

V. Dambrauskas siūlė naują tvarką sukurti iki kitų metų sezono pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys  portretas
Kodėl kitų metų? Tai galima padaryti per pusvalandį.Nebent čia vėžlių šalis

Bejėgiškumui

Bejėgiškumui portretas
Negi neaišku kad tam tikri politiniai veikėjai labai nori vėl valdžion bet labai nenori ,,kabint" pavojingas politikams temas /taigi jei pakliūsi i valdžią paskui ,,atsisuks lazda kitu galu ''Kaip pvz. daugiamečių medžių mieste kirtimas/-bendro miesto turto vogimas/, Atgimimo aikštės ar kitos mylimos klaipėdiečių vietos darkymas ir pan./ Todėl ir tampo paspirtukų alia bėdą jau N metų.Kuo arčiau rinkimai, tuo dažnesnis paspirtukų klausimas :D) O tos bėdos taigi nėra, yra tik nedrausmingi naudotojai kuriuos nėra kam pagaut ir nubaust. Jei žinotų kad galima ,,užsidirbt ''kad ir kokia 10 Eu baudą, neabejokit - tikrai momentaliai visi pataptų ,,šilkiniais" ir žinančiais visas naudojimo taisykles :D)

Bejėgiškumas

Bejėgiškumas portretas
Kiek galima svarstyti. Jau du metus kalbama apie paspirtukų reikalą. Ir vis sprendžia, sprendžia, bet niekaip nenusprendžia. O Dangės skvero pasivaikščiojimo take milžinišku greičiu zuja ne tik elektriniai paspirtukai, bet ir visokiausių tipų dviračiai. baisu ten pasirodyti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių