Naujo inventoriaus paplūdimiai dar nesulauks

Uostamiesčio paplūdimiuose šiemet neatsiras naujų persirengimo kabinų ir suolų. Konkursas, kurio metu ieškota, kas už reklamą pastatytų inventorių, nesulaukė susidomėjimo. Laimė bus bandoma antrą kartą.

Susidomėjo per vėlai

Pirmasis konkursas, kurio metu savivaldybė ieškojo paplūdimio inventoriaus tiekėjo, baigėsi prieš daugiau nei savaitę.

Ieškota įmonės, kuri uostamiesčio pliažuose pastatytų persirengimo kabinas ir suoliukus. Už tai laimėtojas galėtų naudoti šonines persirengimo kabinų plokštumas komercinei reklamai.

Paslaugos teikėjui nereikėtų atseikėti savivaldybei už reklamos skelbimą. Sutartis būtų pasirašoma penkeriems metams. Norinčiųjų už reklamą įrengti persirengimo kabinas ir suolus neatsirado.

„Nesulaukėme nė vieno dalyvio. Konkurso sąlygas buvo pasiėmusi tik viena įmonė, tačiau savo pasiūlymo nepateikė. Viena bendrovė domėjosi konkursu, tačiau šis jau buvo pasibaigęs“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Vilties dar nepraranda

Tad konkursas paskelbtas antrą kartą. Pasak I.Šakalienės, konkurso sąlygos išliko tos pačios.

„Aišku, kad šį sezoną naujo inventoriaus paplūdimiuose jau nebus. Tačiau tikimės, jog atsiras susidomėjusiųjų. Jei konkursas būtų sėkmingas, tai paplūdimiuose naują inventorių išvystume kitais metais“, – tvirtino vedėja.

Pasiūlymus konkursui prašoma pateikti iki gegužės 2 d. 10 val. Vokai su pasiūlymais bus atplėšti gegužės 5 d. 10 val.

Kadangi naujo inventoriaus paplūdimiams nepavyko nupirkti, prižiūrėtojai ieško, kas remontuos senąjį. Konkursas baigsis balandžio 11-ąją. Tas pats rangovas turės kloti ir statyti naujus medinius laiptus, takus Melnragės, Girulių paplūdimiuose.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad susidomėjimas konkursu yra didelis. Daug įmonių pasiėmė sąlygas.

„Senuosius takus remontuojame patys, o naujus kloja rangovai. Tam panaudojamos iš Aplinkos ministerijos gautos lėšos. Šiemet gavome 40 tūkst. eurų“, – komentavo vadovas.

Priklausys nuo kainos

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad įstaiga rūpinasi tik takais Melnragės ir Girulių paplūdimiuose. Smiltynėje tai daro Kuršių nerijos nacionalinis parkas.

Pasak vadovo, kiek takų pavyks pakloti, paaiškės pasibaigus konkursui. Viskas priklausys nuo takų klojimo kvadratinio metro kainos.

„Takų reikia daug. Nemažai buvome atnaujinę, bet jie dėvisi. Reikia keisti senuosius“, – tvirtino direktorius.

Suoliukų remontui naudojamos ne Aplinkos ministerijos, o savivaldybės skirtos lėšos.

„Finansavimo šaltinis – kitas. Tik konkursas tas pats. Norime, kad darbus atliktų ta pati įmonė. Tada bus daugiau aiškumo“, – teigė V.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių