Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus

Netoli Kaštonų gatvės atsirado savavališkas sąvartynas, tarp šiukšlių – senos padangos ir net sofa. Atokesnėse vietose tyčia paliktas atliekas pareigingi gyventojai surenka patys, tačiau norint pašalinti stambias šiukšles, prireikia savivaldybės pagalbos.

Kaip teigė uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, prišiukšlintų teritorijų užtinkama nuolat arba apie jas praneša miesto gyventojai.

Šiuo metu netoli Kaštonų gatvės – dar viena šiukšlynu virtusi vieta, kurioje mėtosi panaudotos padangos, riogso kažkieno palikta sofa ir kiti niekam nereikalingi daiktai.

Netoliese gyvenanti klaipėdietė pasakojo, kad šioje vietoje neretai ir pati surenka svetimas šiukšles, tačiau didesnes atliekas sutvarkyti reikėtų pagalbos ir transporto jas išvežti.

Teritorijos būna sutvarkomos maždaug per dvi savaites nuo pranešimo gavimo ar užterštos vietos pastebėjimo.

Pasak I. Kubilienės, gavus pranešimą apie netvarką, informuojami rangovai, kurie vietą turi sutvarkyti per kelias savaites.

„Teritorijos būna sutvarkomos maždaug per dvi savaites nuo pranešimo gavimo ar užterštos vietos pastebėjimo. Retais atvejais sutvarkymas gali užtrukti ilgiau, tai priklauso ir nuo rangovo darbų tempų, ir nuo atliekomis užterštų teritorijų dydžio“, – teigė vedėja.

Susikaupusios atliekos įvairiose miesto vietose pastebimos visus metus, pasak I. Kubilienės, šiuo metu bus tvarkomos atliekomis užterštos teritorijos miesto pietinėje dalyje prie Jūrininkų prospekto ir Kairių miške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kubilienė etatinė laikraščio personažas ir visad kažkaip iš neigiamos pusės konteksto.

Kur Gentviliokas su savo

Kur Gentviliokas su savo portretas
sušikta ministerija,kurie žino tik kaip terorizuoti vairuotojus, tuo tarpu tiesioginės pareigos jų visiškai nedomina- palieka gyventojų savitarnai

Žvalgyba

Žvalgyba portretas
Pasikvieskite Šiaulių gezus - šiukšlių nebeliks. Antai Šiaulių rajone jie nukosėjo kapinių biotualetą su visu šūdu. Tai gal jiems į komplektą reikia ir šiukšlių?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių