Palangoje – įspūdingas reginys: tokį reiškinį išvysta vos keli

  • Teksto dydis:

Palangiškiai ankstų penktadienio rytą apsilankę paplūdimyje galėjo išvysti puikų reginį – vandens viesulą. Meteorologas Gytis Valaika feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ paaiškino, kad šis reiškinys – visiškai įprastas.

„Tokie vandens viesulai yra visiškai įprastas reiškinys, tik paprastai šie dažniau formuojasi antroje vasaros pusėje, kai vandens paviršius jau būna pakankamai šiltas, o virš jo užslenka vėsesnė oro masė. Kadangi tokie vandens siurbliukai gyvuoja vos keletą minučių, todėl dalies jų niekas taip ir nepamato. Arba pamato, tik nenufotografuoja. Na, o šį kartą pasitaikė gražus, tik labai jau „kūdas“ vandens viesulas“, – feisbuke rašė G. Valaika ir pasidalijo reiškinio nuotrauka.

„Toks reiškinys yra labai lokalus ir iš meteorologinio radaro nepastebimas“, – teigė meteorologas ir pridūrė, kad tokie viesulai nėra labai pavojingi ir vos užslinkę ant sausumos greitai išnyksta.

„Blogiausia, ką jie gali padaryti, – apversti mažas valtis, aptaškyti vandeniu, o paplūdimyje – pakelti dulkes bei nuversti lengvas pavėsines ar panašiai“, – patikino įrašo autorius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentarijus

Komentarijus portretas
Sutinku kad visiškai normalus reiškinys. Man virš 40 ir atsimenu viesulus matydavau kiekvieną vasarą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių