Paskaita bibliotekoje sulaukė didelio klaipėdiečių dėmesio: mokėsi suvaldyti stresą

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinyje surengta paskaita „Psichinė sveikata: įrankiai stresui valdyti“ sulaukė didelio klaipėdiečių dėmesio. Žmonės išgirdo ir praktiškai išbandė, kaip suvaldyti stresą, išmokti nusiraminti ir atsipalaiduoti po sunkios ar įtemptos darbo dienos.

Paskaitoje sulaukta nemenko būrio klaipėdiečių, kurie norėjo išmokti kvėpavimo praktika suvaldyti mintis ir emocijas, pagerinti savo vidinę būseną.

Lektorė – savanorė Anastazija Alšauskienė papasakojo apie kvėpavimo būdą, kuris gali padėti nurimti, atsipalaiduoti.

Pasak lektorės, tai veiksminga meditacija, kuri iš tiesų reikalinga kiekvienam, patiriančiam stresą ar nerimą.

„Žinoma, energijos gauname su maistu, išsimiegoję ar tiesiog pailsėję gamtoje, bet taip pat daug energijos galime gauti ir atlikdami įvairius kvėpavimo pratimus, kurie pagerina kraujotaką ir atpalaiduoja raumenis“, – teigė A. Alšauskienė.

Pasak lektorės, kuo daugiau įtampos žmogui tenka patirti, tuo būtinesnis yra atsipalaidavimas, tačiau ne visada yra laiko gerai išsimiegoti ar pailsėti, todėl gebėjimas medituoti gali nuraminti žmogaus protą ir leisti be streso susitelkti į užduotis.

Paskaitoje klaipėdiečiai išmoko savarankiškai praktikuoti kvėpavimo techniką, kuri pažadina ir kartu atpalaiduoja protą, įsisavino meditacijos ypatumus.

Į svečius buvo pakviesta ir jogos trenerė, ji parodė, kaip atlikti pratimus, kurie aktualiausi dirbantiems prie kompiuterių ar kitą sėdimąjį darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
daugybė mūsų tik taurele „atsipalaiduoja" , kvaišalais bei rūkalais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių