Po daugiabučių langais – nemalonūs vaizdeliai: benamėms katėms palieka žuvų atliekas

Debreceno gatvės mikrorajono gyventojai neslėpė pykčio išvydę, kaip vienas kaimynas po daugiabučio balkonu palieka žuvų žaliąsias atliekas, taip esą maitindamas benamius keturkojus. Uostamiestyje gyventojų pyktis tokiems šiukšlintojams sklinda jau daugelį metų, vieni tokius pažeidėjus skundžia pareigūnams, kiti bando taisykles išaiškinti patys.

Klaipėdietė socialiniame tinkle kreipėsi į asmenį, kuris, pasak jos, jau kurį laiką neša maisto atliekas prie daugiabučio balkonų.

Pasak miestietės, šiukšlintojas mėgsta žvejoti, todėl prisigaudęs žuvų ir išpjovęs jų vidurius, vėliau atneša ir išmeta šalia daugiabučio, kur yra ir benamių kačių nameliai. Tačiau gyvūnai tokių atliekų neėda.

Paliktos pūti žaliosios liekanos šylant orams pradeda skleisti nemalonius kvapus, kuriuos užuodžia šalia esančių daugiabučių gyventojai.

Miestiečiai dažnai susiduria su tokiais viešosios tvarkos pažeidėjais, vieni apie tai praneša savivaldybei, bet kiti neslepia, kad kalbėtis bando ir patys.

Vytauto Petriko nuotr.

Tačiau pažeidėjams ne visada pavyksta paaiškinti nustatytą tvarką, todėl šiukšlinimai ir toliau tęsiasi.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad su šiukšlintojais ir tvarkos pažeidėjais kovojama nuolat ir aiškinti, kaip daryti negalima, bei skirti baudas tenka dažnai.

„Dažnai gauname skundų apie kaimynus, kurie palieka šiukšles po langais, reaguojame į tokias situacijas, važiuojame į įvykio vietą, kalbamės ir aiškiname, kad negalima maitinti benamių gyvūnų, tuo labiau – šiukšlinti. Jeigu žmonės nesupranta, skiriame baudas“, – sakė M. Poimanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
Nebus kačių, privis tiek graužikų, kad nebeapsikęsit, tada rėksit, kur katės. Ne katės ligas platina, o graužikai . Mūsų namo rūsy gyveno šeimyna kačių, neturėjome nei pelių, nei žiurkių, kažkam užkliuvo, išnaikino kates, tai dabar pelės iki devinto aukšto užlipa ir lenda į butus. Tai visi kaimynai vėl rėkia :gelbėkit nuo pelių.

Žemaitis

Žemaitis portretas
Pašlakstyti amoniako į namuko vidų ir aplink jį, katės visą mėnesį tą namuką aplenks per kilometrą. Išbandyta. Veikia.

Darius

Darius portretas
Kas stato namelius, tie ir turi maitinti, prižiūrėti gyvūnėlius, bet ne, pastato, nurašo nemažas sumas, atseit tokie brangūs nameliai ir galva neskauda.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių