Regiono gyventojai jau gali naudotis Klaipėdos miesto didžiųjų atliekų aikštelėmis

  • Teksto dydis:

Ne paslaptis, kad kasdien į Klaipėdą atvyksta tūkstančiai Klaipėdos, Kretingos, Palangos, Šilutės rajonų gyventojų. Jie veža į Klaipėdos darželius bei mokyklas vaikus, vyksta į darbą, pramogauja, tačiau iki šiol negalėjo naudotis uostamiestyje esančiomis ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) administruojamomis atliekų priėmimo aikštelėmis.

„Atliekas gyventojai nemokamai gali atiduoti tik į savo savivaldybės, kurioje yra deklaravę gyvenamąją vietą, atliekų surinkimo aikšteles. Tai susiję su griežta atliekų apskaita, mokesčiais“, – aiškino Roma Budrienė, KRATC direktorė.

Todėl KRATC administracija neretai sulaukdavo pasipiktinusių lankytojų skundų, kai pakeliui iš Slengių, Palangos, Kretingos ar kitų regiono miestų bei gyvenviečių į Klaipėdos miesto aikšteles atvežę nebereikalingus daiktus gyventojai būdavo neaptarnaujami. Jie turėjo vykti gerokai toliau – į Gargždus, Vėžaičius, Joskaudus, Ankštakius ar kitas konkrečios savivaldybės gyventojams skirtas aikšteles.

„Ši tvarka tebegalioja ir dabar – jei gyventojas nori atliekomis atsikratyti nemokamai, jis turi važiuoti į savo savivaldybės aikšteles. Tačiau nuo rugsėjo pradžios visi Klaipėdos regiono savivaldybių gyventojai ar juridiniai asmenys jau gali didžiąsias, pavojingas, statybines ir kitas atliekas priduoti į Klaipėdos miesto aikšteles, tik ne nemokamai, o už nustatytą įkainį“, – sakė R. Budrienė.

Pavyzdžiui, populiariausios į KRATC aikšteles atvežamos atliekos – medinių baldų – priėmimas kainuoja 9 eurus už 100 kilogramų. Statybinės ir remonto atliekos komerciniu tarifu priimamos po 16 eurų už 100 kg.

KRATC nuotr.

Pasak KRATC vadovės, komerciniai atliekų priėmimo įkainiai simboliniai, artimi paslaugos savikainai, tad tikėtina, kad vykstant pakeliui į Klaipėdą atvežti savo didžiąsias ar kitas buities atliekas Palangos, Kretingos, Klaipėdos rajonų gyventojams bus pigiau ir patogiau.

„Pagrindinis šios reformos tikslas – suteikti galimybę regiono gyventojams patogiau atsikratyti atliekomis. Diegsime tokį komercinį modelį ne tik Klaipėdos, bet ir kitose KRATC administruojamose aikštelėse. Tokia tvarka jau galioja ir Skuodo savivaldybės aikštelėje“, – sakė R. Budrienė.

Naujuosius KRATC aikštelių komercinius atliekų priėmimo tarifus galima rasti bendrovės tinklapyje https://www.kratc.lt/tarifai/, sužinoti tel. 8 800 13344.

Iš Klaipėdos miesto gyventojų atliekos, kaip ir iki šiol, trijose uostamiesčio aikštelėse (Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66A, Plieno g. 13) yra priimamos nemokamai. Tačiau jei klaipėdietis sukaupė daugiau atliekų, viršijo nustatytą metinį nemokamai priimamų atliekų limitą, perviršis iš gyventojo taip pat gali būti priimtas KRATC aikštelėse pagal naujuosius tarifus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Miškas priima atliekas nemokamai visada.

.

. portretas
tik del antrastes: ...gyventojai ( turintys automobilius) gali... o neturintys? o 70+ ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių